Roerei vormt de perfecte basis om een heerlijke ontbijt of lunch met ei te maken. Door te variëren met verschillende ingrediënten kan je het gerecht een heel andere draai geven. Om je te inspireren heb ik drie heerlijke roerei recepten op een rij gezet. Alle drie roerei recepten zijn heel anders, maar allemaal heel erg lekker en gezond. Klik op de foto of hyperlinks voor het hele recept.
Roerei recept met geitenkaas en paprika
Dit gezond roerei recept met geitenkaas en paprika is perfect voor wie zin heeft in roerei met een bijzondere twist. De unieke smaak van de zachte geitenkaas is een echte smaakmaker die het roerei speciaal maakt.
Tomaat en mozzarella roerei recept
Roerei met tomaat en mozzarella is een klassieke combinatie. Lekker als ontbijt om de dag goed te beginnen. Wacht niet te lang en eet het op wanneer de mozzarella nog lekker gesmolten is.
Roerei met hüttenkäse
Roerei met hüttenkäse is lekker, caloriearm en zit bomvol eiwitten. Ideaal dus voor sporters en voor wie wilt afvallen.
Tips voor het bereiden van het perfecte roerei
- Gebruik boter in plaats van olie om het roerei extra smaak te geven. Kijk uit dat de boter niet verbrandt.
- Experimenteer met hoe hoog je het vuur zet. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar het gebruik van laag vuur, zodat het roerei zacht en smeuïg blijft.
- Let op de hoeveelheid melk die je gebruikt. Hoeveel melk je moet gebruiken voor het perfecte roerei is afhankelijk van hoeveel eieren je gebruikt. Te veel melk zorgt voor een waterig roerei en bij te weinig melk wordt het weer wat droog.
Met deze recepten heb je genoeg voorbeelden voor het maken van roerei voor een lekker ontbijt of lunch. Wist je trouwens dat je niet bang hoeft te zijn voor het eten van eieren? In mijn artikel over of eieren gezond of ongezond zijn leg ik uit dat bang zijn helemaal niet nodig is!
Eet smakelijk!