• Home
  • Gezonde recepten
    • Alle recepten
    • Koolhydraatarme recepten
    • Vegetarische recepten
    • Eiwitrijke voeding
    • Glutenvrije recepten
    • Caloriearme recepten
    • Vegan recepten
    • Sportvoeding recepten
    • Seizoensrecepten
    • Ongezonde recepten
    • Drinken
    • Biologische voeding
  • Gezonde maaltijd
    • Avondeten recepten
    • Gezonde lunch
    • Onbijt idee
  • Reviews
    • Alle food reviews
    • Glutenvrije producten
    • Lactosevrije producten
    • Koolhydraatarme producten
    • Vegan producten
    • Eiwitrijke producten
    • Vegetarische producten
  • Lifestyle
    • Sport
    • Bewust eten
  • Contact
    • Over Food Bird
    • Adverteren
    • Gastbloggen
    • Linkpartners
voedingswaren in blikken bewaren
Bewust eten ,  Lifestyle

5 redenen om voedingswaren in blikken te bewaren

ByManouk
on 12 april 201929 augustus 2019
4634
0

Eten inblikken is volgens sommige mensen helemaal niet zo goed voor de kwaliteit van het voedsel. Er zijn mensen die zweren bij enkel en alleen vers eten, maar het is helemaal niet zo’n probleem om eten uit blik te verwerken in je maaltijden. Het is juist hartstikke handig om voedingswaren in blik te bewaren. Waarom? We geven je hier de 5 belangrijkste redenen.

1. Je eten blijft lang goed

Misschien wel de belangrijkste reden om eten in blikken te bewaren: het blijft lang goed. Waar je verse groente normaal met een week echt wel moet gebruiken, kun je ingeblikt voedsel zomaar één tot vijf jaar bewaren. Superhandig toch? Als je je voorraadkast slim vult, heb je elke dag een voedzame en gezonde maaltijd staan. De voedingswaarde van het ingeblikte voedsel is hoog, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de vraag of het wel gezond is om eten uit blik te gebruiken.

2. Altijd op voorraad

Ook zo’n hekel aan lege schappen in de supermarkt als je net een nieuw recept uit wilt proberen? Door voedsel in te blikken, is het altijd op voorraad. Je grijpt dus nooit mis. Als je bijvoorbeeld gevulde paprika met 3 soorten vis uit de oven wilt maken, is het wel zo fijn als alle ingrediënten voor je klaar staan. Je bent niet afhankelijk van de voorraad in de supermarkt en kunt gegarandeerd wat lekkers op tafel zetten.

3. Het is duurzaam

Eten uit blik, da’s pas duurzaam! Want je hoeft geen voedingsmiddelen van ver in te laten vliegen, omdat dáár op het moment van aankoop het juiste seizoen is. Bovendien hoef je geen eten meer weg te gooien, want voedsel in blik bederft bij lange na niet zo snel als vers voedsel. Je bent dus hartstikke duurzaam bezig als je voedsel uit blik gebruikt.

4. Het is handig

Het is niet alleen superfijn dat je nooit mis grijpt in de supermarkt, het gebruik van ingeblikt voedsel bespaart je ook nog eens enorm veel tijd. Misschien is het even een dingetje om voedsel te prepareren en te conserveren, maar als het eenmaal ingeblikt en wel in de voorraadkast staat, is het voor jou een kwestie van opwarmen en klaar is je maaltijd. Dat is pas echt handig als je haast hebt of even geen zin hebt in uitgebreid in de keuken staan.

5. Het ziet er leuk uit

Misschien niet je eerste gedachte bij het inzetten van conservenblikken: het ziet er leuk uit. Maar toch kan dat wel degelijk het geval zijn. Je kunt een conservenblik bedrukken en daardoor als leuke eye-catcher in je keuken zetten. Het is natuurlijk ook gewoon makkelijk om snel te kunnen zien wat er in je blik zit, maar dat het er leuk uitziet als je het blik personaliseert, is natuurlijk mooi meegenomen.

Je ziet het, eten inblikken kent hartstikke veel voordelen. Zet jij de voorraadkast ook snel vol?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]
Share:
Tags: conservenblikken, voedingswaren bewaren
champagne en hapjes
Preview Post

De 7 lekkerste champagne soorten om te combineren met heerlijke hapjes

Verse vegan loempia - 9x vegan lunch recept inspiratie
Next Post

9x lekkerste vegan lunch recepten op een rij

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Drinken ,  Lifestyle

Past alcohol in een gezonde levensstijl?

ByManouk
on 4 juli 201929 augustus 2019
2536
0
post-image
Bewust eten ,  Gezonde voeding ,  Lifestyle

Het Detox-dieet; feiten en fabels

ByManouk
on 20 september 201728 augustus 2019
7664
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Caloriearme recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Glutenvrije recepten ,  Lifestyle ,  Maaltijd ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Vegetarische couscoussalade met kikkererwten – recept voor een gezonde salade als lunch

ByManouk
on 2 oktober 201829 augustus 2019
8603
0
post-image
Lifestyle

Slaapstoornis? 4 voedingstips voor een goede nachtrust

ByManouk
on 3 januari 201822 januari 2018
2099
0
img

Over mij

Hi! Mijn naam is Manouk Lisse. Via dit blog deel ik graag met jullie mijn passie voor voeding en een gezonde levensstijl. Dit doe ik middels inhoudelijke blogs over onder andere kooktips en inspiratie. Enjoy!
  • Most Views
  • Recent Posts
Caloriearme snack - Hüttenkäse - Food Bird

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 25 september 201829 augustus 2019
28729
0
maak in 5 stappen je eigen vodka | Food Bird

Zo maak je in 5 stappen zelfgemaakte Vodka

ByManouk
on 9 februari 201828 augustus 2019
26121
0
11x caloriearm en mager broodbeleg om snel af te vallen

11x Mager broodbeleg – Inspiratie voor caloriearm beleg op brood

ByManouk
on 26 juli 20195 september 2019
24210
0
whiskey met glazen

5 heerlijke gerechten die perfect passen bij Whisky

ByManouk
on 15 maart 201829 augustus 2019
13774
0

Gastonormbakken voor de horeca

mei 12, 2022
3-leuke-barbecue-gerechten

3 toetjes die je op de BBQ maakt!

apr 22, 2022
Gezonde voeding

3 maaltijden die goed zijn na je bezoek bij de sportschool!

apr 15, 2022
Drank cadeau

Dit zijn de 4 beste cadeaus om te geven op Vaderdag!

apr 15, 2022

Facebook

Copyright 2017 - Food Bird