• Home
  • Gezonde recepten
    • Alle recepten
    • Koolhydraatarme recepten
    • Vegetarische recepten
    • Eiwitrijke voeding
    • Glutenvrije recepten
    • Caloriearme recepten
    • Vegan recepten
    • Sportvoeding recepten
    • Seizoensrecepten
    • Ongezonde recepten
    • Drinken
    • Biologische voeding
  • Gezonde maaltijd
    • Avondeten recepten
    • Gezonde lunch
    • Onbijt idee
  • Reviews
    • Alle food reviews
    • Glutenvrije producten
    • Lactosevrije producten
    • Koolhydraatarme producten
    • Vegan producten
    • Eiwitrijke producten
    • Vegetarische producten
  • Lifestyle
    • Sport
    • Bewust eten
  • Contact
    • Over Food Bird
    • Adverteren
    • Gastbloggen
    • Linkpartners
Culinair Italie
Lifestyle

4 gerechten die je moet proeven tijdens een culinaire reis in Italië

ByManouk
on 28 december 201928 december 2019
1637
0

Italië is om heel veel redenen een fantastisch vakantieland. Tijdens een Italië rondreis kun je genieten van de heerlijke stranden, prachtige natuur, lieve inwoners en oude steden vol culturele bezienswaardigheden. Natuurlijk is er echter nog iets waar dit Zuid-Europese land om bekend staat: het overheerlijke eten! Een culinaire reis door Italië is dan ook een geweldig idee. Tijdens een culinaire ervaar je de beste gerechten van het land in authentieke Italiaanse restaurants. Wil jij ook het echte Italië proeven? Probeer dan zeker deze vier gerechten!

1. Pizza in Napels

Je zult niet snel iemand vinden die nog nooit een Italiaanse pizza gegeten heeft. Wist je dat deze Italiaanse specialiteit is uitgevonden in Napels? Hier werd de pizza Margherita vernoemd naar de koningin en vonden ze de lekkerste variaties uit. Tijdens een bezoek aan deze bruisende stad moet je daarom zeker een echt Italiaans pizzarestaurant bezoeken. Het leuke van pizza is bovendien dat er zoveel te kiezen is. Zo bestel je ook heel eenvoudig een pizza zonder vlees. Wat dat betreft is de Italiaanse keuken sowieso erg geschikt voor vegetariërs. Risotto en pasta’s maak je immers ook makkelijk in een vegetarische variant. Handig, aangezien een vegetarische levensstijl steeds populairder wordt!

2. Gelato (IJs) in Rome

In de straten van de Italiaanse steden kom je regelmatig ijssalons tegen. Nu is het schepijs niet uitgevonden door de Italianen, maar zij hebben het wel weten te perfectioneren. Nergens vind je dan ook zulk lekker ijs als in de beroemde stad Rome. Hier haal je de beste ambachtelijk gemaakte ijstraktaties in allerlei smaken. De Romeinen vonden overigens wel de Pasta alla Carbonara uit. Dus ook dit gerecht mag je zeker niet missen.

3. Lasagne in heel Italië

In Nederland zijn we dol op het Italiaanse gerecht lasagne. Dit traditionele gerecht is één van de oudste pastagerechten uit de Italiaanse keuken. Het originele gerecht bestaat uit laagjes van pasta, vlees, saus en kaas. De bekende Bolognese ariant, waaraan Bolognese saus en Béchamelsaus wordt toegevoegd, vindt echter zijn oorsprong in het Oude Griekenland. De lasagne Bolognese wordt veel gegeten in Nederland, maar in Italië kun je dus nog de oorspronkelijke versie uitproberen. 

4. Sicilië: caponata en pasta met sardines

Sluit je culinaire reis af in het zuidelijke Sicilië. Eigenlijk is het niet mogelijk om slechts één Siciliaans gerecht aan te raden. Deze keuken is namelijk zo veelzijdig dat je van alles wilt uitproberen. Zo eten ze hier graag caponata, een aubergineschotel. Ook de Siciliaanse Pasta con le sarde met verse sardines mag echt niet ontbreken tijdens een culinaire vakantie in Italië.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]
Share:
Variaties met koffie
Preview Post

De 4 lekkerste koffie recepten

Keuken gadgets onmisbaar
Next Post

5 gadgets die anno 2020 niet kunnen ontbreken in je keuken

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Bewust eten ,  Lifestyle

Wat te doen bij darmklachten?

ByManouk
on 31 juli 201929 augustus 2019
1812
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Caloriearme recepten ,  Eiwitrijke voeding ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Lifestyle ,  Maaltijd ,  Sportvoeding recepten

Pasta Tonno – Recept pasta tonijn met zongedroogde tomaat en olijven

ByManouk
on 11 januari 201929 augustus 2019
4300
0
post-image
Food reviews ,  Lifestyle

Review Zyliss easy pull multisnijder – Uien snijden zonder tranen

ByManouk
on 28 maart 201930 mei 2019
3192
0
post-image
Avondeten recepten ,  Bewust eten ,  Gezonde voeding ,  Lifestyle

Geen zin om te koken, maar wat dan? Keuzegids met tips en ideeën voor hulp bij het kiezen

ByManouk
on 1 augustus 201929 augustus 2019
10156
0
img

Over mij

Hi! Mijn naam is Manouk Lisse. Via dit blog deel ik graag met jullie mijn passie voor voeding en een gezonde levensstijl. Dit doe ik middels inhoudelijke blogs over onder andere kooktips en inspiratie. Enjoy!
  • Most Views
  • Recent Posts
Caloriearme snack - Hüttenkäse - Food Bird

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 25 september 201829 augustus 2019
28745
0
maak in 5 stappen je eigen vodka | Food Bird

Zo maak je in 5 stappen zelfgemaakte Vodka

ByManouk
on 9 februari 201828 augustus 2019
26163
0
11x caloriearm en mager broodbeleg om snel af te vallen

11x Mager broodbeleg – Inspiratie voor caloriearm beleg op brood

ByManouk
on 26 juli 20195 september 2019
24231
0
whiskey met glazen

5 heerlijke gerechten die perfect passen bij Whisky

ByManouk
on 15 maart 201829 augustus 2019
13786
0

Gastonormbakken voor de horeca

mei 12, 2022
3-leuke-barbecue-gerechten

3 toetjes die je op de BBQ maakt!

apr 22, 2022
Gezonde voeding

3 maaltijden die goed zijn na je bezoek bij de sportschool!

apr 15, 2022
Drank cadeau

Dit zijn de 4 beste cadeaus om te geven op Vaderdag!

apr 15, 2022

Facebook

Copyright 2017 - Food Bird