Op zoek naar een recept voor scrambled eggs? Met dit recept maak je heerlijke scrambled eggs met verse tomaat en zachte mozzarella. Niets is beter dan een lekker warme maaltijd tijdens deze koude winterdagen. Scrambled eggs bieden echt de uitkomst voor zowel ontbijt of lunch! Eerder maakte ik het al klaar volgens mijn gezond roerei recept met paprika en geitenkaas en sindsdien ben ik volop aan het variëren met verschillende variaties van scrambled eggs recepten. Door te variëren met de ingrediënten kan je scrambled eggs blijven eten, zonder dat het verveelt. Deze scrambled eggs variant met tomaat en mozzarella is een zeer geslaagde combinatie, dus daarom deel ik graag het recept!
Ingrediënten scrambled eggs recept
Voor 1 persoon
- 2 middelgrote eieren (of 3 als je veel honger hebt)
- 1 kleine tomaat
- Halve bol mozzarella
- Scheutje melk
- Olie of boter
- Dille
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
- Snijd de tomaat door de helft en verwijder de zaden. Snijd vervolgens de tomaat in kleine stukjes van 1-2 centimeter.
- Scheur het bolletje mozzarella door de helft en vervolgens weer tot kleinere stukjes van 2-3 centimeter.
- Breek de eieren boven een kom of diep bord.
- Voeg een scheutje melk toe aan de eieren. Voor wie zich afvraagt wat een scheutje eigenlijk is, kan je het antwoord lezen in dit artikel over hoeveel een scheutje is.
- Kluts de eieren los met een vork of garde.
- Verhit een eetlepel olie of boter in een wok- of koekenpan.
- Bak de stukjes tomaat voor een paar minuten totdat ze een beetje gaar zijn. Zet de tomaat apart wanneer het klaar is.
- Verhit opnieuw olie of beter indien nodig.
- Voeg een deel van de geklutste eieren toe in de pan.
- Roer de eieren in de pan door regelmatig met een spatel tegen de bodem van de pan aan te duwen. Wanneer je ziet dat het ei gaar is (wanneer het niet meer vloeibaar is), voeg je weer een beetje geklutste ei toe totdat het gehele eimengsel zich in de pan bevindt. Vergeet ondertussen niet te roeren.
- Voeg snel de stukjes tomaat en mozzarella toe aan de garende eieren.
- Schep de scrambled eggs om met een spatel totdat de mozzarella begint te smelten.
- Serveer de scrambeld egss in een diep bord of kom.
- Maak het gerecht af met een klein beetje gedroogde (of verse) dille bovenop de scrambled eggs.
Tip: Eet de scrambled eggs gauw op wanneer de mozzarella nog gesmolten is, want dan zijn ze het allerlekkerst!
2 tips om de perfecte scrambled eggs te maken
Voor wie de perfecte scrambled egss wil maken heb ik nog twee tips voor je.
- Tip 1: Voor dit scrambled eggs recept met tomaat is het belangrijk om de zaadlijsten van de tomaat te verwijderen, omdat je anders scrambled eggs met een bodempje vocht krijgt.
- Tip 2: Gebruik laag vuur voor het bakken van de scrambled eggs. Door het gasfornuis op laag vuur te zetten, hebben de eieren meer tijd om te garen en blijven ze heerlijk zacht. Zelf vind ik scrambled eggs het lekkerst wanneer je die maakt op laag vuur. Mocht je niet zo van zachte eieren houden, dan kan je beter hoog vuur gebruiken.