• Home
  • Gezonde recepten
    • Alle recepten
    • Koolhydraatarme recepten
    • Vegetarische recepten
    • Eiwitrijke voeding
    • Glutenvrije recepten
    • Caloriearme recepten
    • Vegan recepten
    • Sportvoeding recepten
    • Seizoensrecepten
    • Ongezonde recepten
    • Drinken
    • Biologische voeding
  • Gezonde maaltijd
    • Avondeten recepten
    • Gezonde lunch
    • Onbijt idee
  • Reviews
    • Alle food reviews
    • Glutenvrije producten
    • Lactosevrije producten
    • Koolhydraatarme producten
    • Vegan producten
    • Eiwitrijke producten
    • Vegetarische producten
  • Lifestyle
    • Sport
    • Bewust eten
  • Contact
    • Over Food Bird
    • Adverteren
    • Gastbloggen
    • Linkpartners
Gerechten Sevilla
Maaltijd

3 gerechten die je moet proeven tijdens je rondreis door Sevilla

ByManouk
on 11 februari 202111 februari 2021
2790
0

Grote kans dat je tijdens een rondreis Andalusië de hoofdstad Sevilla aandoet. Er zijn dan ook redenen om Sevilla te willen bezoeken. Eén van deze redenen: de mediterrane keuken. Sevilla is een heerlijke plek voor foodies, met vele sfeervolle terrassen en restaurants waar je geniet van lokale en regionale gerechten en lekkere drankjes. In Sevilla vind je heel wat lokale specialiteiten. Vaak staat er veel vlees op de kaart, maar ook vis wordt veel gegeten. Dit zijn 3 gerechten die je niet wilt missen tijdens je rondreis door Sevilla.

Originele tapas eten in Sevilla

Denk je aan de Spaanse keuken, dan denk je aan tapas. Er zijn vele varianten te vinden op de tapa. Omdat het nog lang warm kan zijn, eet men in Andalusië ’s avonds op een laat tijdstip. De lokale bevolking gaat doorgaans pas na 10 uur ’s avonds aan tafel in de zomermaanden en is rond middernacht klaar met dineren. Doordat er zo laat wordt gegeten, kiest men eerder op de dag vaak voor tapas.

Een goed voorbeeld van een lokale tapa die je geprobeerd moet hebben is de Cola de Toro. Het malse stuk ossenstaart wordt langzaam gegaard en doorgaans geserveerd met verse frietjes en wat saus. Ook varkenshaas met whiskysaus staat op de meeste menukaarten. Flamenquin komt eigenlijk uit Córdoba maar staat ook in Sevilla veel op de kaart. De gefrituurde en gepaneerde rol van varkensvlees wordt gevuld met serranoham, kaas en/of champignons.

Afkoelen met gazpacho

Gazpacho is een koude en verfrissende soep, die door de Sevillianen uit een glas gedronken wordt. Ook kun je de soep met een lepel uit een kom eten. De soep wordt gemaakt van rijpe en heerlijk geurende tomaten, paprika, komkommer, ui en knoflook waarbij brood wordt geserveerd. Uiteraard wordt er ook veel gebruikgemaakt van olijfolie. Waar in Nederland veel gerommeld wordt met olijfolie, geniet je in Spanje van verse en meestal lokale olijfolie waar veel smaak aan zit. Salmorejo is een vergelijkbare koude soep, alleen bevat deze ook wat room en vaak serranoham of hamblokjes en stukjes hardgekookt ei.

Migas als stevige lunch

Migas is een gerecht dat door heel Spanje wordt gegeten. Andalusië kent een aangepaste vorm, waarbij geen broodkruim wordt gebruikt maar meel en water. Migas valt hierdoor te vergelijken met couscous en bevat groenten, chorizo, ei of wordt geserveerd met sardientjes en olijfolie. Het typische armeluisontbijt dat traditioneel werd gegeten door jagers en herders staat nog op veel plekken op de kaart en is zeker het proberen waard.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]
Share:
Zo wordt vodka gemaakt
Preview Post

Hoe wordt Vodka gemaakt? Wij leggen het je uit

tips buikvet kwijtraken
Next Post

3 tips om dat laatste beetje buikvet kwijt te raken

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Vegan recepten ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Soba noedels recept met sesam, lente ui en sojasaus

ByManouk
on 5 april 201929 augustus 2019
6892
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Eiwitrijke voeding ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Sportvoeding

Zelf gezonde makreelsalade maken met yoghurt

ByManouk
on 19 februari 201929 augustus 2019
8353
0
post-image
Alle food reviews ,  Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Caloriearme recepten ,  Eiwitrijke producten ,  Eiwitrijke voeding ,  Food reviews ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Sportvoeding recepten ,  Vegetarische producten ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Gezonde hotdogs maken met Vegetarische Slager Bratwurst

ByManouk
on 25 januari 201929 augustus 2019
5172
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Drinken ,  Gezonde recepten ,  Lifestyle ,  Maaltijd ,  Ongezonde recepten

5 heerlijke gerechten die perfect passen bij Whisky

ByManouk
on 15 maart 201829 augustus 2019
16291
0
img

Over mij

Hi! Mijn naam is Manouk Lisse. Via dit blog deel ik graag met jullie mijn passie voor voeding en een gezonde levensstijl. Dit doe ik middels inhoudelijke blogs over onder andere kooktips en inspiratie. Enjoy!
  • Most Views
  • Recent Posts
maak in 5 stappen je eigen vodka | Food Bird

Zo maak je in 5 stappen zelfgemaakte Vodka

ByManouk
on 9 februari 201828 augustus 2019
33329
0
Caloriearme snack - Hüttenkäse - Food Bird

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 25 september 201829 augustus 2019
32816
0
11x caloriearm en mager broodbeleg om snel af te vallen

11x Mager broodbeleg – Inspiratie voor caloriearm beleg op brood

ByManouk
on 26 juli 20195 september 2019
28129
0
whiskey met glazen

5 heerlijke gerechten die perfect passen bij Whisky

ByManouk
on 15 maart 201829 augustus 2019
16291
0
Lekkerste cocktails 2023

Zelf cocktails maken, check hier de 5 lekkerste recepten voor 2023

jan 14, 2023

5 interessante weetjes over Wagyu vlees

nov 22, 2022
snel afvallen

Lukt het jou niet om af te vallen? Probeer dit eens!

okt 21, 2022
beginnersgids specerijen

Beginnersgids voor kruiden en specerijen

sep 15, 2022

Facebook

Copyright 2017 - Food Bird