• Home
  • Gezonde recepten
    • Alle recepten
    • Koolhydraatarme recepten
    • Vegetarische recepten
    • Eiwitrijke voeding
    • Glutenvrije recepten
    • Caloriearme recepten
    • Vegan recepten
    • Sportvoeding recepten
    • Seizoensrecepten
    • Ongezonde recepten
    • Drinken
    • Biologische voeding
  • Gezonde maaltijd
    • Avondeten recepten
    • Gezonde lunch
    • Onbijt idee
  • Reviews
    • Alle food reviews
    • Glutenvrije producten
    • Lactosevrije producten
    • Koolhydraatarme producten
    • Vegan producten
    • Eiwitrijke producten
    • Vegetarische producten
  • Lifestyle
    • Sport
    • Bewust eten
  • Contact
    • Over Food Bird
    • Adverteren
    • Gastbloggen
    • Linkpartners
Gerechten Sevilla
Maaltijd

3 gerechten die je moet proeven tijdens je rondreis door Sevilla

ByManouk
on 11 februari 202111 februari 2021
5294
0

Grote kans dat je tijdens een rondreis Andalusië de hoofdstad Sevilla aandoet. Er zijn dan ook redenen om Sevilla te willen bezoeken. Eén van deze redenen: de mediterrane keuken. Sevilla is een heerlijke plek voor foodies, met vele sfeervolle terrassen en restaurants waar je geniet van lokale en regionale gerechten en lekkere drankjes. In Sevilla vind je heel wat lokale specialiteiten. Vaak staat er veel vlees op de kaart, maar ook vis wordt veel gegeten. Dit zijn 3 gerechten die je niet wilt missen tijdens je rondreis door Sevilla.

Originele tapas eten in Sevilla

Denk je aan de Spaanse keuken, dan denk je aan tapas. Er zijn vele varianten te vinden op de tapa. Omdat het nog lang warm kan zijn, eet men in Andalusië ’s avonds op een laat tijdstip. De lokale bevolking gaat doorgaans pas na 10 uur ’s avonds aan tafel in de zomermaanden en is rond middernacht klaar met dineren. Doordat er zo laat wordt gegeten, kiest men eerder op de dag vaak voor tapas.

Een goed voorbeeld van een lokale tapa die je geprobeerd moet hebben is de Cola de Toro. Het malse stuk ossenstaart wordt langzaam gegaard en doorgaans geserveerd met verse frietjes en wat saus. Ook varkenshaas met whiskysaus staat op de meeste menukaarten. Flamenquin komt eigenlijk uit Córdoba maar staat ook in Sevilla veel op de kaart. De gefrituurde en gepaneerde rol van varkensvlees wordt gevuld met serranoham, kaas en/of champignons.

Afkoelen met gazpacho

Gazpacho is een koude en verfrissende soep, die door de Sevillianen uit een glas gedronken wordt. Ook kun je de soep met een lepel uit een kom eten. De soep wordt gemaakt van rijpe en heerlijk geurende tomaten, paprika, komkommer, ui en knoflook waarbij brood wordt geserveerd. Uiteraard wordt er ook veel gebruikgemaakt van olijfolie. Waar in Nederland veel gerommeld wordt met olijfolie, geniet je in Spanje van verse en meestal lokale olijfolie waar veel smaak aan zit. Salmorejo is een vergelijkbare koude soep, alleen bevat deze ook wat room en vaak serranoham of hamblokjes en stukjes hardgekookt ei.

Migas als stevige lunch

Migas is een gerecht dat door heel Spanje wordt gegeten. Andalusië kent een aangepaste vorm, waarbij geen broodkruim wordt gebruikt maar meel en water. Migas valt hierdoor te vergelijken met couscous en bevat groenten, chorizo, ei of wordt geserveerd met sardientjes en olijfolie. Het typische armeluisontbijt dat traditioneel werd gegeten door jagers en herders staat nog op veel plekken op de kaart en is zeker het proberen waard.

Beoordeel dit artikel:
Share:
Zo wordt vodka gemaakt
Preview Post

Hoe wordt Vodka gemaakt? Wij leggen het je uit

tips buikvet kwijtraken
Next Post

3 tips om dat laatste beetje buikvet kwijt te raken

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Lifestyle ,  Maaltijd

Hoe organiseer je een top brunch? 3 tips

ByManouk
on 21 november 201921 november 2019
3240
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Caloriearme recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Seizoen ,  Vegetarische recepten

De 3 lekkerste herfstsoepen

ByManouk
on 24 november 201828 augustus 2019
6378
0
post-image
Alle recepten ,  Caloriearme recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Glutenvrije recepten ,  Maaltijd ,  Seizoen ,  Vegan recepten ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Recept zoete aardappel toast voor gezond middageten

ByManouk
on 26 oktober 201829 augustus 2019
5894
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Vegan recepten ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Soba noedels recept met sesam, lente ui en sojasaus

ByManouk
on 5 april 201929 augustus 2019
9426
0
img

Over mij

Hi! Mijn naam is Manouk Lisse. Via dit blog deel ik graag met jullie mijn passie voor voeding en een gezonde levensstijl. Dit doe ik middels inhoudelijke blogs over onder andere kooktips en inspiratie. Enjoy!
  • Most Views
  • Recent Posts
maak in 5 stappen je eigen vodka | Food Bird

Zo maak je in 5 stappen zelfgemaakte Vodka

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
57303
0
Caloriearme snack - Hüttenkäse - Food Bird

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
41767
0

11x Mager broodbeleg – Inspiratie voor caloriearm beleg op brood

ByManouk
on 16 februari 202316 februari 2023
41306
0
zelfbeeld en social media

Social media en ons zelfbeeld

ByManouk
on 5 oktober 201717 november 2017
31280
0
orzo

Wat is Orzo? Een gezonde en veelzijdige basis voor je maaltijd

nov 06, 2024
brievenbus cadeau

5x brievenbus cadeau ideeën om te verrassen op afstand

okt 14, 2024
Afzuigkap

Waarop letten bij het kopen van een afzuigkap

okt 14, 2024
Gebakjes

Verras je dierbaren met iets lekkers door de brievenbus

jul 22, 2024

Facebook

Copyright 2017 - Food Bird