Grote kans dat je tijdens een rondreis Andalusië de hoofdstad Sevilla aandoet. Er zijn dan ook redenen om Sevilla te willen bezoeken. Eén van deze redenen: de mediterrane keuken. Sevilla is een heerlijke plek voor foodies, met vele sfeervolle terrassen en restaurants waar je geniet van lokale en regionale gerechten en lekkere drankjes. In Sevilla vind je heel wat lokale specialiteiten. Vaak staat er veel vlees op de kaart, maar ook vis wordt veel gegeten. Dit zijn 3 gerechten die je niet wilt missen tijdens je rondreis door Sevilla.
Originele tapas eten in Sevilla
Denk je aan de Spaanse keuken, dan denk je aan tapas. Er zijn vele varianten te vinden op de tapa. Omdat het nog lang warm kan zijn, eet men in Andalusië ’s avonds op een laat tijdstip. De lokale bevolking gaat doorgaans pas na 10 uur ’s avonds aan tafel in de zomermaanden en is rond middernacht klaar met dineren. Doordat er zo laat wordt gegeten, kiest men eerder op de dag vaak voor tapas.
Een goed voorbeeld van een lokale tapa die je geprobeerd moet hebben is de Cola de Toro. Het malse stuk ossenstaart wordt langzaam gegaard en doorgaans geserveerd met verse frietjes en wat saus. Ook varkenshaas met whiskysaus staat op de meeste menukaarten. Flamenquin komt eigenlijk uit Córdoba maar staat ook in Sevilla veel op de kaart. De gefrituurde en gepaneerde rol van varkensvlees wordt gevuld met serranoham, kaas en/of champignons.
Afkoelen met gazpacho
Gazpacho is een koude en verfrissende soep, die door de Sevillianen uit een glas gedronken wordt. Ook kun je de soep met een lepel uit een kom eten. De soep wordt gemaakt van rijpe en heerlijk geurende tomaten, paprika, komkommer, ui en knoflook waarbij brood wordt geserveerd. Uiteraard wordt er ook veel gebruikgemaakt van olijfolie. Waar in Nederland veel gerommeld wordt met olijfolie, geniet je in Spanje van verse en meestal lokale olijfolie waar veel smaak aan zit. Salmorejo is een vergelijkbare koude soep, alleen bevat deze ook wat room en vaak serranoham of hamblokjes en stukjes hardgekookt ei.
Migas als stevige lunch
Migas is een gerecht dat door heel Spanje wordt gegeten. Andalusië kent een aangepaste vorm, waarbij geen broodkruim wordt gebruikt maar meel en water. Migas valt hierdoor te vergelijken met couscous en bevat groenten, chorizo, ei of wordt geserveerd met sardientjes en olijfolie. Het typische armeluisontbijt dat traditioneel werd gegeten door jagers en herders staat nog op veel plekken op de kaart en is zeker het proberen waard.