Dit recept voor aardappel preisoep is nét even wat anders dan de rest. De meeste recepten voor aardappel preisoep vragen namelijk om een staafmixer, maar zelf maak ik een versie die niet gepureerd is. In mijn versie van aardappel preisoep vind je dus nog stukjes aardappel en prei. Veel mensen denken dat aardappels dikmakers zijn, maar aardappels zijn relatief caloriearm en een rijke bron van vitamine C. Perfect om een lekker gezonde soep van te maken! Ik heb het voorgeschoteld aan mijn collega´s en die keurden het allemaal goed. Mijn collega beschreef het als een lekker gezonde soep zonder dat je het idee kreeg dat je echt gezond bezig was.
Ingrediënten aardappel preisoep
Voor 2-3 personen
- 500 gram aardappelen
- 1 prei van groot formaat
- 2 bouillonblokjes (groente)
- 1 ui
- Croutons
- Kookroom
- Gedroogde dille
- Olie
- Zout
- Peper
- 1 liter water
Bereidingswijze
Het recept voor aardappel preisoep is lekker simpel. Het beste is misschien nog wel dat je alles in één pan kan maken! Afhankelijk van hoe snel je aardappels kan schillen en groente kan snijden, heb je slechts een ruim half uurtje nodig voor dit recept. Volg onderstaand stappenplan en er staat binnen no-time heerlijke aardappel preisoep op tafel.
- Snijd de prei en was het grondig! Tussen de bladeren van de prei kan heel veel zand zitten, dat wil je niet hebben in je soep!
- Pel de ui en snijd het fijn.
- Verhit een eetlepel olie in een soeppan en bak de ui en prei.
- Schil de aardappels en snijd ze in stukjes van 4-6 centimeter terwijl de prei en ui aan het garen zijn.
- Voeg de stukjes aardappel toe aan de pan en giet 1 liter water in de pan.
- Laat de soep 20 minuten koken totdat de aardappelen gaar zijn.
- Stamp de aardappels in grove stukjes met een stamper.
- Verdeel de soep in kommen en maak de soep af met een vleugje dille en een scheutje kookroom voor wie dat lekker vindt.
- Voeg als laatst de krokante croutons vlak voor je het opeet.
Aardappel preisoep variaties
Voor meer variatie zijn er verschillende mogelijkheden met aardappel preisoep. Je kan deze aardappel preisoep uiteraard ook pureren als je dat lekker vind. Een andere manier om er een twist aan te geven is door er andere groente bij te doen. Groente als knolselderij, venkel of selderij past heel goed bij aardappel preisoep. Of voeg een beetje vlees toe zoals gehaktballetjes, blokjes ham of spekjes! Probeer ook eens een van de drie lekkerste herfstsoepen van het seizoen!