• Home
  • Gezonde recepten
    • Alle recepten
    • Koolhydraatarme recepten
    • Vegetarische recepten
    • Eiwitrijke voeding
    • Glutenvrije recepten
    • Caloriearme recepten
    • Vegan recepten
    • Sportvoeding recepten
    • Seizoensrecepten
    • Ongezonde recepten
    • Drinken
    • Biologische voeding
  • Gezonde maaltijd
    • Avondeten recepten
    • Gezonde lunch
    • Onbijt idee
  • Reviews
    • Alle food reviews
    • Glutenvrije producten
    • Lactosevrije producten
    • Koolhydraatarme producten
    • Vegan producten
    • Eiwitrijke producten
    • Vegetarische producten
  • Lifestyle
    • Sport
    • Bewust eten
  • Contact
    • Over Food Bird
    • Adverteren
    • Gastbloggen
    • Linkpartners
whisky
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Drinken ,  Gezonde recepten ,  Maaltijd

Whisky en bijgerechten; laat je inspireren door deze 3 ideeën

ByManouk
on 7 februari 201929 augustus 2019
2592
0

De alcoholische sterkedrank whisky (in de Ierse variant ook wel whiskey genoemd) wordt uit gegist graanbeslag gedistilleerd. De naam stamt uit het Keltisch: whisky is een verbasterde versie van een woord dat ooit ‘levenswater’ betekende. Deze populaire drank komt tot stand na jarenlange rijping op houten vaten en er bestaan veel verschillende varianten van. Doordat elke soort zijn unieke smaak en karakter heeft, is er altijd wel een variant te vinden die je kan bekoren. Bovendien kun je whisky heerlijk combineren met diverse gerechten. Wat veel mensen echter niet weten, is dat deze sterkedrank goed als basis kan dienen voor verschillende verrassende gerechten. Wil jij een bijgerecht maken met een goede whisky als belangrijk bestandsdeel? Lees dan deze 3 tips!

1. Garnalen met een heerlijke whisky roomsaus

Garnalen zijn heel gezond. Om dit eenvoudige maar smaakvolle bijgerecht te kunnen maken, heb je slechts enkele ingrediënten nodig. Naast wat uitjes, zout en peper heb je peterselie, slagroom en whisky nodig. Bak de uitjes in een pan en voeg na een minuut ook de garnalen toe. Voeg vervolgens ook de whisky toe en roer het geheel twee minuten door. Na het toevoegen van slagroom en de peterselie zet je het vuur laag en laat je het nog even sudderen. Serveer het geheel in mooie kleine schaaltjes en laat er eventueel nog wat kaas over smelten. Dat wordt smullen!

2. Breekbrood met een whisky jam

De meeste restaurants serveren brood met smeersels voor of bij het diner. Heerlijk natuurlijk, maar het mag eigenlijk wel wat origineler. Vergeet daarom de kruidenboter en maak zelf een heerlijke jam van whisky, ananas, geleisuiker en citroensap. De bereiding is eenvoudig: pureer de ananas in een blender en kook deze daarna met citroensap op hoog vuur. Voeg na 5 minuten de geleisuiker en de whisky toe en laat het geheel nog 4 minuten koken. Nadat de jam is afgekoeld is het een heerlijk smeersel voor bij het brood. Je kunt gerust een grote portie bereiden, want de jam is tenminste een jaar houdbaar.

3. Reepjes zalm gemarineerd in citroensap en whisky

Wist je dat de smaak van zalm ontzettend goed samengaat met een marinade van whisky en citroensap? Snijd een kleine portie goede zalm in reepjes en marineer deze in citroensap en whisky. Nadat je naar smaak zout en peper heb toegevoegd, laat je de vis marineren. Je krijgt beste resultaat wanneer je de marinade de hele dag of nacht kan laten inwerken. Je kunt dit gerecht serveren als tapasgerecht, maar het is ook heel geschikt als bijgerecht bij een frisse salade.

Beoordeel dit artikel:
Share:
Tags: goede whisky, whisky, whisky en bijgerechten
avocado gezond
Preview Post

5 redenen waarom je genoeg avocado zou moeten eten!

Tosti geitenkaas recept met serranoham en pesto
Next Post

Tosti geitenkaas met serranoham en pesto

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Alle food reviews ,  Alle recepten ,  Caloriearme recepten ,  Eiwitrijke producten ,  Food reviews ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Sportvoeding ,  Vegetarische producten ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Gezonde pitabroodjes met vegetarisch gehakt

ByManouk
on 21 maart 201929 augustus 2019
6689
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Caloriearme recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Glutenvrije recepten ,  Maaltijd ,  Seizoen ,  Sportvoeding ,  Vegan recepten ,  Vegetarische recepten

Knolselderijsoep recept zonder staafmixer

ByManouk
on 16 maart 202316 maart 2023
3872
0
post-image
Drinken

De 4 lekkerste koffie recepten

ByManouk
on 27 december 201928 december 2019
2535
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Eiwitrijke voeding ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Sportvoeding

Zelf gezonde makreelsalade maken met yoghurt

ByManouk
on 19 februari 201929 augustus 2019
8932
0
img

Over mij

Hi! Mijn naam is Manouk Lisse. Via dit blog deel ik graag met jullie mijn passie voor voeding en een gezonde levensstijl. Dit doe ik middels inhoudelijke blogs over onder andere kooktips en inspiratie. Enjoy!
  • Most Views
  • Recent Posts
maak in 5 stappen je eigen vodka | Food Bird

Zo maak je in 5 stappen zelfgemaakte Vodka

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
36806
0
Caloriearme snack - Hüttenkäse - Food Bird

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
35716
0

11x Mager broodbeleg – Inspiratie voor caloriearm beleg op brood

ByManouk
on 16 februari 202316 februari 2023
30650
0
whiskey met glazen

5 heerlijke gerechten die perfect passen bij Whisky

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
17903
0
gft afval

Het verschil tussen GFT- en swill afval

apr 26, 2023
Vegetarische couscous salade met feta en kikkererwten bovenaanzicht

Vegetarische couscoussalade met kikkererwten – recept voor een gezonde salade als lunch

mrt 21, 2023
Gezonde hotdogs Vegetarische Slager Bratwurst

Gezonde hotdogs maken met Vegetarische Slager Bratwurst

mrt 20, 2023
caloriearme knolselderijsoep recept

Knolselderijsoep recept zonder staafmixer

mrt 16, 2023

Facebook

Copyright 2017 - Food Bird