• Home
  • Gezonde recepten
    • Alle recepten
    • Koolhydraatarme recepten
    • Vegetarische recepten
    • Eiwitrijke voeding
    • Glutenvrije recepten
    • Caloriearme recepten
    • Vegan recepten
    • Sportvoeding recepten
    • Seizoensrecepten
    • Ongezonde recepten
    • Drinken
    • Biologische voeding
  • Gezonde maaltijd
    • Avondeten recepten
    • Gezonde lunch
    • Onbijt idee
  • Reviews
    • Alle food reviews
    • Glutenvrije producten
    • Lactosevrije producten
    • Koolhydraatarme producten
    • Vegan producten
    • Eiwitrijke producten
    • Vegetarische producten
  • Lifestyle
    • Sport
    • Bewust eten
  • Contact
    • Over Food Bird
    • Adverteren
    • Gastbloggen
    • Linkpartners
Recept vegetarische quesadillas met bonen
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Eiwitrijke voeding ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Recept vegetarische quesadilla met zwarte bonen, paprika en komijn

ByManouk
on 10 oktober 201829 augustus 2019
4773
0

Een quesadilla is een veelzijdige maaltijd voor ieder dagdeel. Je kunt het eten als ontbijt, lunch, avondeten of gewoon als snack. De tortilla wraps en kaas staan niet bekend om hun voedzaamheid, maar je kan de vulling zo gezond maken als je zelf wil. Zelf heb ik dus gekozen voor een heerlijk gezonde quesadilla met zwarte bonen, paprika en komijn. Dit recept is ook heel geschikt voor mensen die eigenlijk niet zo graag bonen lusten. Ik had het namelijk voorgeschoteld aan mijn oom die niet van bonen houdt, maar zelfs hij was enthousiast! Hij zei: “Ik lust geen zwarte bonen, maar wel op deze manier!” Dit recept voor quesadilla is dus niet alleen (semi-)gezond, maar ook super lekker.

Komijn helpt vet verbranden

De gemalen komijn geeft het gerecht een heerlijk warme, kruidige smaak die de smaak van zwarte bonen goed aanvult. Maar wist je ook dat komijn super gezond is? Komijn bevat heel veel ijzer. Eén theelepel komijn bevat maar liefst 1,4 milligram ijzer. Dat is 17,5% van de aanbevolen hoeveelheid per dag voor volwassenen. Bovendien versnelt komijn de vetverbranding en helpt het met gewichtsverlies. Ik strooide daarom meteen maar extra kaas op mijn quesadilla 😉

Vegetarische quesadillas op bord

Tips voor het maken van de perfecte quesadilla

Het maken van de perfecte quesadilla vergt enige oefening. Het is natuurlijk uitermate teleurstellend wanneer je heerlijke quesadilla uit elkaar valt voordat je het op kan eten. Ik deel daarom graag mijn tips.

  • Tip nummer 1: Gebruik een tosti-grill in plaats van een pan. Als je te dik belegt, valt al je vulling uit de quesadilla wanneer je het omkeert in de pan. Een tosti-grill biedt de uitkomst omdat je de quesadilla niet hoeft om te keren. Mocht je niet over een tosti-grill beschikken, zorg er dan voor dat je de quesadilla in een snelle beweging omkeert wanneer de kaas gesmolten is. Gebruik desnoods een tweede spatel voor extra steun.
  • Tip nummer 2: Zorg ervoor dat je de quesadilla meteen grilt wanneer je de vulling hebt verspreid. Het vocht van de vulling kan ervoor zorgen dat de tortilla wrap zompig wordt. Ik spreek helaas uit ervaring dat de quesadilla dan makkelijk uit elkaar valt, zelfs met een tosti-grill…
  • Tip nummer 3: Let goed op het vuur. Quesadilla’s kunnen gauw verbranden als je afgeleid bent.

Ingrediënten vegetarische quesadillas met bonen

Ingrediënten vegetarische quesadillas

Dit quesadilla recept is goed voor 2-3 personen

  • Zwarte bonen (blik, 400 gram)
  • 6 (volkoren) tortilla wraps
  • Geraspte kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine uien
  • Gemalen komijn
  • Chilipoeder
  • Zout
  • Peper
  • 1 paprika
  • Olie

Bereidingswijze

  • Open het blikje zwarte bonen en laat het uitlekken.
  • Snijd de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes.

Ui snijden

  • Verhit een eetlepel olie in een (wok)pan.
  • Fruit de stukjes ui en knoflook in de pan.
  • Voeg de fijngesneden paprika toe in de pan wanneer de stukjes ui er glazig uitzien.
  • Voeg als laatst de zwarte bonen toe. De bonen hoeven alleen verwarmd te worden in de pan.
  • Strooi een volle theelepel gemalen komijn en een halve theelepel chilipoeder over de zwarte bonen. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Meng alles goed door elkaar met een spatel.
  • Zet het vuur uit wanneer de paprika beetgaar is en de zwarte bonen verwarmd zijn.
  • Laat de bonen nu afkoelen. Deze tijd gebruikte ik om de kaas te raspen en een tomatensalsa te maken voor bij de quesadilla’s.
  • Wanneer de zwarte bonen een beetje zijn afgekoeld, kun je het gelijkmatig verdelen op een tortilla wrap. Zorg ervoor dat de wraps niet te dik belegd, want dan gaan ze makkelijk stuk.
  • Strooi geraspte kaas over de zwarte bonenvulling.

Quesadilla vegetarisch beleggen

  • Wanneer je klaar bent met het beleggen van de quesadilla, leg je nog een tortillawrap erbovenop.
  • Gril beide zijdes van de quesadilla’s in een koekenpan of tosti-grill.
  • De quesadilla’s zijn klaar wanneer de tortilla wraps krokant zijn en de kaas gesmolten is.
  • Snijd de quesadilla’s in stukjes.

Eet smakelijk!

Saus voor vegetarische quesadilla met zwarte bonen, paprika en komijn

Recept vegetarische quesadilla

Zelf heb ik gekozen voor een lekkere tomatensalsa om ernaast te serveren, maar een frisse yoghurtdip of chilisaus zou hier ook goed bij passen. Heb je na dit recept nog paprika over? Maak dan gevulde paprika met vis uit de oven!

Beoordeel dit artikel:
Share:
Tags: gezonde recepten, vegetarisch eten, vegetarische recepten, wrap
goede sportvoeding
Preview Post

Over het belang van goede sportvoeding

Zelf verse loempia's maken met rijspapier
Next Post

Zelf loempia maken – Recept Vietnamese loempia met rijstpapier, surimi, avocado en munt

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Caloriearme recepten ,  Eiwitrijke voeding ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Lifestyle ,  Maaltijd ,  Sportvoeding recepten

Pasta Tonno – Recept pasta tonijn met zongedroogde tomaat en olijven

ByManouk
on 11 januari 201929 augustus 2019
8014
0
post-image
Alle recepten ,  Bewust eten ,  Caloriearme recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Lifestyle ,  Maaltijd ,  Onbijt idee ,  Sportvoeding recepten

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
41801
0
post-image
Alle recepten ,  Caloriearme recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd

Tosti geitenkaas met serranoham en pesto

ByManouk
on 8 februari 201929 augustus 2019
5563
0
post-image
Avondeten recepten ,  Eiwitrijke voeding ,  Gezonde voeding ,  Sport ,  Sportvoeding ,  Sportvoeding recepten

3 recepten om te bulken tijdens de herfst en winter

ByManouk
on 21 november 201728 augustus 2019
6906
0
img

Over mij

Hi! Mijn naam is Manouk Lisse. Via dit blog deel ik graag met jullie mijn passie voor voeding en een gezonde levensstijl. Dit doe ik middels inhoudelijke blogs over onder andere kooktips en inspiratie. Enjoy!
  • Most Views
  • Recent Posts
maak in 5 stappen je eigen vodka | Food Bird

Zo maak je in 5 stappen zelfgemaakte Vodka

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
57400
0
Caloriearme snack - Hüttenkäse - Food Bird

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
41801
0

11x Mager broodbeleg – Inspiratie voor caloriearm beleg op brood

ByManouk
on 16 februari 202316 februari 2023
41400
0
zelfbeeld en social media

Social media en ons zelfbeeld

ByManouk
on 5 oktober 201717 november 2017
31926
0
orzo

Wat is Orzo? Een gezonde en veelzijdige basis voor je maaltijd

nov 06, 2024
brievenbus cadeau

5x brievenbus cadeau ideeën om te verrassen op afstand

okt 14, 2024
Afzuigkap

Waarop letten bij het kopen van een afzuigkap

okt 14, 2024
Gebakjes

Verras je dierbaren met iets lekkers door de brievenbus

jul 22, 2024

Facebook

Copyright 2017 - Food Bird