• Home
  • Gezonde recepten
    • Alle recepten
    • Koolhydraatarme recepten
    • Vegetarische recepten
    • Eiwitrijke voeding
    • Glutenvrije recepten
    • Caloriearme recepten
    • Vegan recepten
    • Sportvoeding recepten
    • Seizoensrecepten
    • Ongezonde recepten
    • Drinken
    • Biologische voeding
  • Gezonde maaltijd
    • Avondeten recepten
    • Gezonde lunch
    • Onbijt idee
  • Reviews
    • Alle food reviews
    • Glutenvrije producten
    • Lactosevrije producten
    • Koolhydraatarme producten
    • Vegan producten
    • Eiwitrijke producten
    • Vegetarische producten
  • Lifestyle
    • Sport
    • Bewust eten
  • Contact
    • Over Food Bird
    • Adverteren
    • Gastbloggen
    • Linkpartners
Recept voor glutenvrije slagroomtaart met verse aardbeien
Alle recepten ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Glutenvrije recepten ,  Ongezonde recepten ,  Vegetarische recepten

Zelf glutenvrije slagroomtaart met aardbeien maken

ByManouk
on 14 juni 201929 augustus 2019
1127
0

  Wil je zelf een glutenvrije slagroomtaart maken? Probeer dit recept voor een meerlaagse taart met verse aardbeien en jam. De stevige maar luchtige structuur van de glutenvrije cake smaakt heerlijk in combinatie met de zachte slagroom. Deze taart maakte ik samen met een vriendin die coeliakie heeft en het recept is dan ook van haar. Zij heeft jarenlange ervaring met het bakken van glutenvrije taarten. Deze taart is dan ook écht heel lekker. Met deze taart maak je gegarandeerd iedereen blij!

Ingrediënten glutenvrije slagroomtaart

Voor 10-12 stukken taart

  • 200 gram glutenvrije bakmix (ik heb Peak’s universele glutenvrije bakmix gebruikt, te koop bij de meeste grote supermarkten)
  • 240 gram suiker
  • 8 eieren
  • 15 gram geraspte citroenschil
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 500 milliliter slagroom
  • 200 gram aardbeienjam
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 200 gram aardbeien
  • Boter of spray om de taartvormen in te vetten

Optioneel: Hagelslag, amandelschaafsel, geraspte chocolade of andere soort versiersel om de rand van de taart mee te bedekken.

Benodigdheden

  • Elektrische mixer
  • Beslagkom
  • Zeef
  • Weegschaal
  • 2 grote ronde bakvormen

Opmerking: Ik heb één bakvorm van 28 cm en één van 26 cm gebruikt, maar twee van 28 cm of twee van 26 cm zou ook werken. Twee bakvormen van 24 cm is misschien mogelijk, maar dan krijg je waarschijnlijk een heel erg hoge taart.

  • Bakpapier
  • Slagroomspuit
  • Oven
  • Lang mes (om de taart in de breedte te snijden)
  • Taartrooster (niet essentieel, wel handig)

Hoe maak je zelf glutenvrije slagroomtaart?

Tijdsduur: 2,5-3 uur

  • Verwarm de oven voor op 170 °C
  • Rasp de citroenschil
  • Breek de 8 eieren boven een beslagkom en voeg de geraspte citroenschil toe.
  • Klop de eieren voor 7-10 minuten op de hoogste stand tot een gladde, lichtgele mengsel (zie foto).
  • Bedek de bodem van de twee bakvormen met bakpapier en vet zowel de bodem als de zijkanten in.

Bakvorm met bakpapier voor glutenvrije slagroomtaart

  • Zeef de glutenvrije bakmix en voeg het toe aan het eimengsel.

Glutenvrije bakmix om slagroomtaart te maken

  • Voeg 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en bakpoeder toe aan het beslag.
  • Mix het mengsel héél luchtig voor 10-15 minuten – Als het cakebeslag niet luchtig genoeg is, zakt het al gauw in.
  • Verdeel het beslag over de twee ingevette bakvormen.

Glutenvrij beslag voor slagroomtaart

  • Plaats de bakvormen met beslag in de oven en bak ze gaar in 30 minuten.

Glutenvrije taarten bakken

  • Laat de taarten voor 10-15 minuten afkoelen in de oven voor je ze eruit haalt (als ze te snel afkoelen, zakken ze in).
  • Haal de taarten uit de oven en laat ze verder afkoelen op een taartrooster tot kamertemperatuur.

Opmerking: Het is belangrijk om de taarten goed af te laten koelen voor je begint met de volgende stappen. De slagroom zal namelijk smelten als de taarten nog warm zijn.

  • Giet de slagroom in een schone beslagkom en voeg 40 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en klopfix toe. Mix de slagroom al roerend op de hoogste stand tot het helemaal stijf is.
  • Snijd de taarten dwars door midden tot gelijke helften. Zie foto.

Zelf slagroomtaart maken

  • Smeer een dun laagje jam op de onderste helften van de gesneden taarten en leg vervolgens de bovenste helften er weer op zodat je weer twee taarten hebt.

glutenvrije slagroomtaart met aardbeien maken

  • Bedek de bovenkant van één taart met slagroom. Leg vervolgens de tweede taart er bovenop om een taart met vier lagen cake te maken. Het doel is om een slagroomtaart te maken met één laag jam, één laag slagroom en weer één laag jam.

Glutenvrije slagroomtaart maken

  • Bedek nu de hele taart egaal met slagroom, van de zijkant tot aan de bovenkant.

Zelf slagroomtaart maken zonder gluten

  • Versier de taart naar wens met toefjes slagroom en gesneden aardbeien. Zie foto.
  • Eventueel kan je de zijkant van de taart bedekken met hagelslag, amandelschaafsel, geschaafde chocolade, etc.

Overheerlijke glutenvrije slagroomtaart met verse aardbeien en jam

Et voila! Bewonder je heerlijke glutenvrije slagroomtaart met verse aardbeien. De slagroomtaart blijft ongeveer twee tot drie dagen goed. Eet smakelijk!

Variatietips voor glutenvrije slagroomtaart

Glutenvrije slagroomtaart met meerlaagse vulling

De glutenvrije slagroomtaart is extra leuk om te maken omdat je het kan versieren met alles wat je lekker vindt. Ook lekker is om in plaats van jam, dunne plakjes aardbeien te gebruiken als tussenlaag. Houd je niet van aardbeien? Dan kan je het gemakkelijk vervangen met andere soorten vers fruit, zoals frambozen, bramen, banaan of ananas. Ook ingeblikte vruchten zijn heel lekker bij deze taart zoals abrikozen of mandarijnen. Natuurlijk kan je de taart ook versieren met alleen chocolade of het alleen bij slagroom laten.

Bekijk ook andere glutenvrije recepten van Food Bird!

 

 

 

Share:
Recept aardappelsalade met ei, radijs en zelfgemaakte yoghurtdressing
Preview Post

Gezonde aardappelsalade met ei maken

is alcohol gezond
Next Post

Past alcohol in een gezonde levensstijl?

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Bewust eten ,  Caloriearme recepten ,  Eiwitrijke voeding ,  Gezonde lunch ,  Gezonde voeding ,  Glutenvrije recepten ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Gezonde aardappelsalade met ei maken

ByManouk
on 24 mei 201929 augustus 2019
1490
1
post-image
Alle recepten ,  Caloriearme recepten ,  Eiwitrijke producten ,  Eiwitrijke voeding ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Onbijt idee ,  Sportvoeding recepten ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Tosti hüttenkäse met avocado en rode peper

ByManouk
on 20 november 201828 augustus 2019
1543
0
post-image
Alle recepten ,  Bewust eten ,  Caloriearme recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Lifestyle ,  Maaltijd ,  Onbijt idee ,  Sportvoeding recepten

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 25 september 201829 augustus 2019
6126
0
post-image
Avondeten recepten ,  Eiwitrijke voeding ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Koolhydraatarme recepten ,  Maaltijd ,  Sportvoeding recepten ,  Vegetarische recepten

Gevulde paprika met 3 soorten vis uit de oven

ByManouk
on 9 januari 201828 augustus 2019
2063
0
img

Over mij

Hi! Mijn naam is Manouk Lisse. Via dit blog deel ik graag met jullie mijn passie voor voeding en een gezonde levensstijl. Dit doe ik middels inhoudelijke blogs over onder andere kooktips en inspiratie. Enjoy!
  • Most Views
  • Recent Posts
spelt-bananenbrood recept

3 x sportvoeding voor het creëren van meer spier

ByManouk
on 12 september 201728 augustus 2019
8375
2
een goede houding

3 symptomen van een slechte houding en hoe je dit kan verbeteren

ByManouk
on 19 oktober 201728 augustus 2019
6771
0
Avocado opengesneden

4 heerlijke avocado gerechten

ByManouk
on 28 september 201728 augustus 2019
6534
0
detoxkuur sap met fruit

Het Detox-dieet; feiten en fabels

ByManouk
on 20 september 201728 augustus 2019
6392
0
Suikerspinmachine huren

Een suikerspinmachine huren; alle ins and outs!

nov 28, 2019
Brunch organiseren

Hoe organiseer je een top brunch? 3 tips

nov 21, 2019
gewicht verliezen

Gewicht verliezen op gezonde wijze

sep 27, 2019
Is koffie gezond

Is koffie goed voor je? 4 gezondheidsvoordelen en risico’s op een rij

sep 05, 2019

Facebook


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright 2017 - Food Bird