Rode paprika met tonijn
Vraag jij je af of tonijn in blik wel gezond is? Het antwoord is ja! Tonijn in blik bevat zelfs meer eiwitten van verse tonijn, iets minder kwik en het heeft voor de rest dezelfde voedingswaarde. Bovendien bevat tonijn uit blik minder kwik bevat dan verse tonijn! Twijfel je tussen tonijn in water of tonijn in olie, voor het minste vet kies je voor tonijn op basis van water.
Benodigdheden:
- 1 paprika
- 20 gram zwarte olijven
- 15 gram zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel kappertjes
- 250 gram tonijn uit blik
- geraspte jonge kaas 50 gram
Bereidingswijze:
- Snijdt de zwart olijven en zongedroogde tomaten
- Meng in een schaaltje de olijven, tomaten, kappertjes en tonijn
- Voeg eventueel zout & peper toe voor extra smaak
- Vul de paprika met het gemaakte mengsel
- Als topping geraspte kaas en het kan de oven in
Gele paprika met couscous & garnalen
Vette vis bevat omega 3-vetzuren die goed zijn voor ons lichaam. Garnalen bevat ook omega3 vetzuren maar behoort tot een magere vissoort. Garnalen zijn verder wel rijk aan eiwitten, calcium en vitamines om ons lichaam voldoende te herstellen en gezond te houden.
Benodigdheden:
- 1 paprika
- 50 gram couscous
- ½ teentje knoflook
- 65 gram roerbak garnalen
- 75 gram broccoli
- zeezout, peper & plantaardige olie
- peterselie
Bereidingswijze:
- bereid de couscous zoals op de verpakking staat
- bak de roerbak garnalen in plantaardige olie
- marineer ze met zeezout, peper en voeg het teentje knoflook er aan toe
- kook ondertussen de broccoli 6 minuten
- als de ingrediënten klaar zijn, vul je ze in de paprika
- klaar om in de oven te zetten
- strooi er als laatst peterselie over & klaar om te serveren
Groene paprika met kabeljauw
Kabeljauw behoort net als garnalen tot de magere vissoorten. Magere vissoorten wordt vooral aangeraden als je wilt afvallen met voeding in plaats van een dieet volgen op detox. Kabeljauw verkleint verder de kans lager op astma en het kan bescherming bieden tegen kanker en alzheimer door de ontstekingsremmende effecten van omega 3-vetzuren.
Benodigdheden:
- 1 paprika
- 125 kabeljauw
- 25 gram uitgebakken spekreepjes
- tijm
- oregano
- 50 gram geraspte jonge kaas
Bereidingswijze:
- marineer de kabeljauw met tijm en oregano
- bak de uitgebakken spekreepjes een paar minuten
- vul de paprika’s met kabeljauw en de spekreepjes
- bestrooi de kaas erover
- klaar om in de over te zetten
Als je alle drie de paprika’s hebt gevuld, kun je ze in een schaal in de oven zetten op 180 graden. Na 25 – 30 minuten zijn je gevulde paprika’s klaar om op te eten, smakelijk eten!
Heb jij een van deze overheerlijke paprika’s thuis gemaakt of ben je van plan om één van de recepten uit te proberen! Laat je reactie hieronder weten of op Facebook met een foto van je eigengemaakte gevulde paprika!