Dit pasta tonno recept is perfect voor wie op zoek is naar een recept voor een lekkere pasta tonijn. Deze pasta tonno is in een mum van tijd klaar en ook erg lekker. Dille en zwarte olijven passen namelijk héél goed bij de smaak van tonijn. Fijn aan deze pasta tonijn is dat het koud ook lekker is, waardoor het een goede basis vormt voor een smakelijke pastasalade. Je kunt dit recept ook als basis gebruiken en ingrediënten toevoegen die je zelf lekker vindt. Met dit pasta tonijn recept kan je dus eigenlijk alle kanten op!
Ingrediënten
Voor 3-4 personen
- 200 gram pasta (zelf heb ik voor tricolore pasta gekozen, maar fusilli of penne passen er ook goed bij)
- 2 x blik tonijn van 160 gram
- Zwarte olijven zonder pit
- 8 stuks zongedroogde tomaat
- Gedroogde dille
- 2 tenen knoflook
- 2 kleine ui
- 100 gram roomkaas met kruiden (bijvoorbeeld Philadelphia roomkaas of Garlan roomkaas)
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Optioneel: verse basilicum of verse dille voor garnering
Bereidingswijze pasta tonno
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Zet de timer aan om aan te geven wanneer de pasta klaar is. Giet de pasta af wanneer het klaar is en zet het apart.
- Snijd de teentjes knoflook, ui en zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
- Open de blikjes tonijn en laat het uitlekken.
- Voeg een eetlepel olie toe in een (wok)pan.
- Voeg de ui en knoflook als eerste toe in de pan en fruit ze voor een minuut of twee.
- Voeg vervolgens de tonijn, stukjes zongedroogde tomaat en roomkaas toe in de pan.
- Voeg naar smaak gedroogde dille, zout en peper toe.
- Roer alles goed door elkaar met een spatel en laat het opwarmen voor 3-4 minuten.
- Schep de tonijnsaus over een bord met pasta.
- Voeg als laatst de olijven toe.
- Maak de pasta tonno af met verse basilicum of verse dille.
Pasta tonijn variaties
Deze pasta tonno is ook zeer geschikt als basis om mee te variëren. Voor de afwisseling is het ook lekker om verschillende groenten te gebruiken bij dit recept. Lekker bij pasta tonno is groente zoals brocolli of spinazie. In plaats van roomkaas, kan je ook kookroom, slagroom of monchou gebruiken. Voor een lekkere pastasalade voeg je eenvoudigweg nog een handje sla toe zoals rucola of veldsla.
Eet smakelijk!
Tip: Als je nog tonijn over hebt, kan je ook nog eens een heerlijke tuna melt maken of een gezonde tonijnsalade met appel.