Egg wraps, ook wel eierwraps of omeletwraps, zijn eigenlijk heel erg dunne laagjes omelet. Egg wraps zijn perfect voor een gezonde maaltijd voor ontbijt, lunch en zelfs avondeten. Door hun eenvoud zijn ze ontzettend veelzijdig, want je kunt het vullen met alle soorten groente en beleg die je in huis hebt. Perfect bijvoorbeeld om je kliekjes op te maken! Lees gauw verder voor het hele recept en ideeën om de omeletwraps te vullen.
Ingrdiënten egg wraps
Voor 1 persoon
- 2-3 eieren
- Scheutje melk
- Olie of boter
- Zout
- Peper
Opmerking: Het is ook mogelijk om de egg wraps te maken zonder scheutje melk. De melk helpt wel om het eimengsel net wat dunner te maken waardoor het makkelijker te verspreiden is in de pan, maar essentieel is het niet.
Hoe maak je wraps van ei?
- Breek de eieren in een kom.
- Voeg een scheutje melk toe in de kom met eieren.
- Kluts de eieren goed door elkaar met een garde of vork.
- Verhit een klontje boter of eetlepel olie in een pan.
- Voeg het geklutste eimengsel langzaam toe in de pan. Stop met schenken zodra de bodem van de pan bedekt is met een dunne laag eimengsel van enkele millimeters.
- Wacht tot het laagje eimengsel gestold is en keer het dan om zodat de andere zijde ook bruin wordt.
- Vul de wrap van ei met je favoriete beleg. Je kunt egg wraps zowel warm als koud eten. Als je koude ei ook lekker vindt, kan je de egg wraps van te voren maken en in de koelkast bewaren.
Variatietip: Voeg kruiden toe door het eimengsel zoals chilipoeder, paprikapoeder of gedroogde basilicum.
Beleg ideeën voor in de omeletwraps
Zelf heb ik de egg wraps belegd met kliekjes die nog moest opmaken. Ze zijn daarom niet dik belegd, maar wel ontzettend lekker.
- Mozarella, tomaat, komkommer en Italiaanse kruiden.
- Kipifilet, komkommer, kaas en srirachasaus.
- Bacon, tomaat, ijsbergsla, kommer, avocado, geraspte wortel, rode ui en kerriepoeder.
Hier heb ik geen foto van, maar het is een tip van mijn nicht die regelmatig egg wraps maakt als avondeten. Zij maakt grote, dikke egg wraps van 3 eieren in een grote koekenpan en propt de wraps lekker vol.
Tips voor het maken van egg wraps
Als je jouw egg wrap het liefst helemaal bomvol belegd, is het raadzaam om wat dikkere egg wraps te maken. Voor een lichte lunch bijvoorbeeld, zijn flinterdunne egg wraps wellicht beter geschikt. De grootte van de egg wrap is ook volledig afhankelijk van hoe groot de pan is die je gebruikt. Zelf heb ik wat kleinere egg wraps gemaakt met een wokpan. Kies voor een grote koekenpan als je enorme egg wraps wilt. Met egg wraps kan je alle kanten mee op. Experimenteer zelf wat je fijn vindt en eet smakelijk!
Vond je dit blogbericht leuk? Dan vind je mijn eerdere blog over 8 caloriearme snacks vast ook interessant!