Blikvoer klinkt een beetje oneerbiedig, maar dat is iets dat geblikt eten niet verdient. We willen namelijk graag ook even de blikken in het zonnetje zetten. Het heeft namelijk vele voordelen. Eten uit blik is duurzaam, gezond en ook nog eens lekker. Extra leuk is dat je ze gepersonaliseerd kan maken Daarom geven wij jou graag 4 tips over eten in gepersonaliseerde blikken bewaren.
Gepersonaliseerde blikken tip #1 – Van klein tot groot
Blikken zijn fijn. Niet alleen conserveren ze het voedsel enorm goed, ze zijn er ook in alle soorten en maten. Blikken op maat zijn de uitkomst voor een perfect geordende voorraadkast! Ze passen namelijk op alle planken, in lades of kasten. Maar dat is niet het enige voordeel dat verschillende maten in blikken met zich mee brengt. Van bepaalde producten heb je in een gerecht minder nodig dan anderen. Zo heb je vaak wat minder mais, maar meer bonen. Dankzij blikken in maat kun je voldoende eten in een blik stoppen om zo aan je eigen wensen te voldoen. En is er voor ieder wat wils.
Gepersonaliseerde blikken tip #2 – Boontjes of worteltjes?
Oké, dan is jouw voorraadkast perfect geordend, maar dan weet je niet meer of er nu boontjes of worteltjes in dat ene blikje zaten. Schaf daarom bedrukte blikken aan. Niet alleen staat het veel gezelliger met al die leuke etiketjes; het zal jou niet overkomen dat je het verkeerde blik opentrekt.
Gepersonaliseerde blikken tip #3 – Ten minste houdbaar tot
Hoewel geconserveerd voedsel erg lang houdbaar is, is het wel belangrijk om de houdbaarheidsdatum erop te zetten. Je wil immers niet dat je al tijden uitkijkt naar het maken van een bepaald gerecht en er bij het openen achter komt dat de groenten helaas niet meer goed zijn.
Gepersonaliseerde blikken tip #4 – Eenmaal geopend
Zet het blik niet terug in de koelkast als je het blik eenmaal geopend hebt maar niet de hele inhoud gebruikt. Dat is zelfs uit den boze en het heeft te maken met blikvergiftiging. Blik bestaat uit tin. Dit is slecht voor jouw gezondheid. Als je het blik opent, dan komt er zuurstof bij aan de binnenkant. Dit versnelt het oxidatieproces. Hierdoor komt er tin in het eten terecht. Als je een lage dosis tin binnenkrijgt is het niet meteen schadelijk. Een hoge inname van deze stof kan wel voor problemen zorgen. De kans is dan aanwezig dat je maagproblemen krijgt. Kinderen krijgen hier sneller last van dan volwassen. Heb je toch nog wat voedsel over? Doe het dan even in een Tupperware bakje.
Wil jij meer weten over ingeblikt voedsel? Lees hier de 5 redenen om voedingswaren in blik te bewaren.