1. Guacamole
Benodigdheden:
- 1-2 rijpe avocado’s
- (zee)zout
- 1 tl. Citroensap
- Tomaat (optioneel)
- Ui (optioneel)
- Knoflook (optioneel)
- Koriander (optioneel)
De klassieke dipsaus uit het zuiden van Mexico maak je simpelweg door de avocado tot pulp te vermalen en er vervolgens (zee)zout en eventueel een beetje citroensap toe te voegen. Roer de ingrediënten door elkaar en je hebt een heerlijke dipsaus! Ideaal om bij de nacho’s te eten. Je kunt ook extra creatief zijn met de ingrediënten en er bijvoorbeeld tomaat, ui en/of knoflook aan toevoegen. Kruiden kunnen ook bij de avocado; chilipepers, korianderblad of andere kruiden lenen zich daar uitstekend voor. De geschiedenis van guacamole is overigens fascinerend. Wist jij bijvoorbeeld dat het al sinds de 16e eeuw gegeten wordt?
2. Avocado/ei ontbijtpizza

Benodigdheden:
- Voorgebakken naanbrood of flatbread
- 1 rijpe avocado
- 1-2 eieren
Pizza als ontbijt? Dat kan zeker! Het enige wat je nodig hebt, is wat naanbrood of flatbread, een avocado en een ei. Smeer het brood in met de avocado, bak het eitje hoe je wilt, en leg het op het brood. Je kunt er eventueel nog tomaat of andere groenten bij stoppen voor extra voedingswaarde. Heerlijk en gezond!
3. Indonesische avocado-milkshake

Benodigdheden:
- 1 avocado, rijp
- 250-500 ml magere melk
- 2 eetl. Siroop
- 1 tl. citroensap
In Nederland wordt de avocado vaak geassocieerd met hartige gerechten. Dat de vrucht zich niet alleen daarvoor leent bewijst dit heerlijke recept uit Indonesië! De avocado in combinatie met de melk zorgt ervoor dat de milkshake lekker romig wordt. Het enige wat je nodig hebt, is een blender en natuurlijk de ingrediënten: avocado, magere melk, siroop (naar keuze) en een vleugje citroensap. Tip: het lekkerst om aan de milkshake toe te voegen is agave-siroop!
4. Avocado-mango salade met kikkererwten

Benodigdheden:
- 1 rijpe avocado
- 2 mango’s (pitloos en in blokjes gesneden)
- 1 blik kikkererwten
- 2 tl. koriander
- 2 tl. olijfolie
- 1 tl. citroensap
- Zout en peper naar smaak
Deze salade is ideaal voor de lunch: heerlijk fris en voedzaam! Het recept is zeer simpel te maken. Doe het citroensap samen met de olijfolie in een slakom. Dit vormt de dressing. Snijd de avocado in stukjes, en doe dit samen met de mangostukjes, kikkererwten en koriander door elkaar in de slakom. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Voor de échte avocado-liefhebbers is er zelfs avocado-olie dat je bij de dressing kunt doen!
Het is duidelijk: avocado is gezond en voedzaam. Maar dat niet alleen: lees ook eens deze verrassende avocado-voordelen! Heb jij nog andere ideëen voor avocadorecepten? Deel ze met mij op de social media-kanalen, en vergeet niet dit blogbericht te delen! Verder wens ik je veel plezier met het maken van de recepten en eet smakelijk!