• Home
  • Gezonde recepten
    • Alle recepten
    • Koolhydraatarme recepten
    • Vegetarische recepten
    • Eiwitrijke voeding
    • Glutenvrije recepten
    • Caloriearme recepten
    • Vegan recepten
    • Sportvoeding recepten
    • Seizoensrecepten
    • Ongezonde recepten
    • Drinken
    • Biologische voeding
  • Gezonde maaltijd
    • Avondeten recepten
    • Gezonde lunch
    • Onbijt idee
  • Reviews
    • Alle food reviews
    • Glutenvrije producten
    • Lactosevrije producten
    • Koolhydraatarme producten
    • Vegan producten
    • Eiwitrijke producten
    • Vegetarische producten
  • Lifestyle
    • Sport
    • Bewust eten
  • Contact
    • Over Food Bird
    • Adverteren
    • Gastbloggen
    • Linkpartners
gezonde recepten tijdens kerstdiner
Avondeten recepten ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Seizoen

3x gezonde recepten voor het kerstdiner

ByManouk
on 13 december 201728 augustus 2019
4731
0

Kerst, voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. We leven er echt naar toe en zijn in de maand december een stuk vrolijker gehumeurd. In bijna elk huis staat een versierde kerstboom, er hangen lichtjes in de straten en er wordt volop kerstmuziek gedraaid. Samen met vrienden en familie brengen we deze mooie dagen door. Daarbij is één ding zeker, er is altijd genoeg te eten. Maar veel eten betekent niet dat het perse ongezond moet zijn, zodat je na de kerst weer kilo’s bij bent gekomen. Food-Bird laat je zien hoe je tijdens kerst een heerlijke recepten op tafel kunt hebben zonder dat het ongezond is!

1. Zalmhaasje met groene aspergetips in Dijon mosterd

voorgerecht zalm met groene asperges
AH

Benodigdheden voor vier personen:

  • 100 gram groene aspergetips
  • ½ sinaasappel
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepel droge witte vermout
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 300 gram zalmhaasjes
  • 25 gram boter

Volg je een koolhydraat dieet? Dan is dit een heerlijk koolhydraatarm recept vol smaaksensatie dat 4 gram koolhydraten per persoon bevat!

1. Verwarm de borden in de oven.
2. Om te beginnen kook je de asperges 2-3 minuten in ruim water met zout totdat ze beetgaar zijn en spoel je het af moet koud water.
3. Maak de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel van af. Pers daarna de halve sinaasappel.
4. Doe 125 ml crème fraîche in een pan dat geen aluminium bevat, meng hierbij de sinaasappelrasp, 2 eetlepels sinaasappelsap, 2 eetlepels vermout en mosterd bij.
5. Snijdt het zalmhaasje in 12 plakjes, strooi er peper, zout en een beetje sinaasappelsap over.
6. Bak de zalm in boter 1-2 minuten op laag vuur en keer het halverwege
7. Verwarm het eerder gemaakte crème fraîche mengsel tot een sausje.
8. Pak de borden uit de oven en leg hier de plakjes zalm op, asperges en de saus.
9. Klaar om te serveren!

2. Entrecote in pepersaus, zoete aardappel, boontjes en erwten

pepersaus maken met etrecote
Beef en Steak

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 entrecotes
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • ½ rundebouillontablet
  • 250 ml kraanwater
  • 25 gram bloem
  • 25 ml cognac
  • 2 theelepels peperkorrels
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram boter
  • 2 zoete aardappel
  • 450 gram sperziebonen
  • 200 gram erwten

Als hoofdgerecht kun je kiezen voor een heerlijk eigengemaakte maaltijdsoep. Maar eigen hoort er tijdens het kerstdiner natuurlijk ook een goed stuk vlees. Om het gerecht gezond te houden is het bord gevuld met zoete aardappel, sperziebonen en erwten dat voor veel energie zal zorgen. Verder is het gerecht het lekkerst als de pepersaus ook zelf wordt gemaakt, dat je eenvoudig met dit recept kun maken.

  1. Snijdt de zoete aardappel in kleine blokjes
  2. Kook de zoete aardappel, sperziebonen totdat het beetgaar is.
  3. Bak ondertussen in boter de entrecote 8-10 minuten.
  4. Verhit een andere steelpan met boter en fruit de sjalot 5 minuten.
  5. Voeg de bloem toe en meng het totdat het lichtbruin kleurt.
  6. Voeg nu de cognac en de bouillon toe en laat het koken.
  7. Vermaal ondertussen de peperkorrels licht en de vijzel en voeg de saus hieraan
  8. Laat de saus op laag vuur koken tot een gebonden saus en voeg de knoflook in stukjes/geperst toe.
  9. Voeg er eventueel nog extra zout en peper aan toe.
  10. Verdeel het bord met de groentes, entrecote en de pepersaus
  11. Smakelijk eten!

3. Yoghurt-ijs met vers fruit

gezonde dessert maken van frozen yoghurt
Sugarfreelondoner

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 400gram Griekse yoghurt
  • Verse vanille
  • 4 eetlepels suiker
  • 300 gram fruit naar keuze, zoals frambozen
  • vers fruit

Yoghurt-ijs wordt ook wel frozen yoghurt genoemd. Het is een gezond alternatief van ijs, makkelijk te bereiden en ook nog eens super lekker.

  1. Doe en bak Griekse yoghurt in de vriezer met de verse vanille, suiker en fruit naar keuze.
  2. Laat de Griekse yoghurt bevriezen.
  3. Schep in een schaaltje een paar bolletjes met yoghurt-ijs en strooi er wat zomers fruit over.
  4. Klaar om te serveren!

Weet jij welke recept je gaat uitproberen? Laat het mij hieronder weten en vergeet het niet te delen op social media!

Beoordeel dit artikel:
Share:
Tags: gezonde kerst recepten, gezonde recepten, kerstdiner
gezonde smoothie zelf maken
Preview Post

3 winterse smoothies boordevol energie

slaapstoornis verhelpen met voeding
Next Post

Slaapstoornis? 4 voedingstips voor een goede nachtrust

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Caloriearme recepten ,  Eiwitrijke voeding ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Lifestyle ,  Maaltijd ,  Sportvoeding recepten

Pasta Tonno – Recept pasta tonijn met zongedroogde tomaat en olijven

ByManouk
on 11 januari 201929 augustus 2019
7995
0
post-image
Alle recepten ,  Bewust eten ,  Caloriearme recepten ,  Drinken ,  Gezonde recepten

Zelf ijsthee maken in 7 stappen – Hoe doe je dat?

ByManouk
on 22 augustus 201929 augustus 2019
4284
0
post-image
Gezonde lunch ,  Gezonde voeding ,  Onbijt idee ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

6 vegetarische recepten om zelf te maken

ByManouk
on 30 november 201728 augustus 2019
5011
0
post-image
Gezonde voeding

3 originele tapasgerechten om na te genieten van je zomer in Spanje

ByManouk
on 19 september 201819 september 2018
2979
0
img

Over mij

Hi! Mijn naam is Manouk Lisse. Via dit blog deel ik graag met jullie mijn passie voor voeding en een gezonde levensstijl. Dit doe ik middels inhoudelijke blogs over onder andere kooktips en inspiratie. Enjoy!
  • Most Views
  • Recent Posts
maak in 5 stappen je eigen vodka | Food Bird

Zo maak je in 5 stappen zelfgemaakte Vodka

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
57296
0
Caloriearme snack - Hüttenkäse - Food Bird

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
41764
0

11x Mager broodbeleg – Inspiratie voor caloriearm beleg op brood

ByManouk
on 16 februari 202316 februari 2023
41295
0
zelfbeeld en social media

Social media en ons zelfbeeld

ByManouk
on 5 oktober 201717 november 2017
31163
0
orzo

Wat is Orzo? Een gezonde en veelzijdige basis voor je maaltijd

nov 06, 2024
brievenbus cadeau

5x brievenbus cadeau ideeën om te verrassen op afstand

okt 14, 2024
Afzuigkap

Waarop letten bij het kopen van een afzuigkap

okt 14, 2024
Gebakjes

Verras je dierbaren met iets lekkers door de brievenbus

jul 22, 2024

Facebook

Copyright 2017 - Food Bird