• Home
  • Gezonde recepten
    • Alle recepten
    • Koolhydraatarme recepten
    • Vegetarische recepten
    • Eiwitrijke voeding
    • Glutenvrije recepten
    • Caloriearme recepten
    • Vegan recepten
    • Sportvoeding recepten
    • Seizoensrecepten
    • Ongezonde recepten
    • Drinken
    • Biologische voeding
  • Gezonde maaltijd
    • Avondeten recepten
    • Gezonde lunch
    • Onbijt idee
  • Reviews
    • Alle food reviews
    • Glutenvrije producten
    • Lactosevrije producten
    • Koolhydraatarme producten
    • Vegan producten
    • Eiwitrijke producten
    • Vegetarische producten
  • Lifestyle
    • Sport
    • Bewust eten
  • Contact
    • Over Food Bird
    • Adverteren
    • Gastbloggen
    • Linkpartners
Afrikaanse gerechten
Alle recepten ,  Gezonde recepten

Ontdek de keuken van Zuid-Afrika: 2 gerechten om te proeven

ByManouk
on 11 mei 202111 mei 2021
908
0

Échte keukenprinsessen vind je in Zuid-Afrika. Het goede nieuws is: je hoeft niet op Afrika reis om de Zuid-Afrikaanse keuken te kunnen proeven! De lekkerste familierecepten reizen met families mee. Zo kwamen wij onlangs in aanraking met deze heerlijke exotische gerechten die we graag met je willen delen. Zo haal jij vanuit jouw eigen keuken Zuid-Afrika in huis!

1. Makkelijk, comfort food & vegetarisch! Dat is de ‘Bunny Chow’ in een notendop

Het is geen geheim dat in de Zuid-Afrikaanse keuken veel vlees wordt gebruikt. Des te verrassender is dit vegetarische gerecht met de misleidende naam ‘Bunny Chow’. Kort gezegd is dit een stukje uitgehold brood met een heerlijk gekruide vulling van bonen en aardappelen. Het gerucht gaat dat het uitgeholde broodje van de Bunny Chow voort komt uit een gebrek aan wegwerpbakjes om de vulling te vervoeren. Per ongeluk ontdekt of niet; het vegetarische broodje was één van de favoriete gerechten van de Zuid-Afrikaanse grootheid Mahatma Gandhi en dus zeker het proberen waard!

Om de Bunny Chow te maken heb je een wit brood nodig. Voer vervolgens de volgende stappen uit:

  1. Snijd het brood doormidden en haal de zachte vulling eruit.
  2. Het uitgeholde brood vul je met een gekruide vulling van aardappelen, kidneybonen en tomaten die gekookt zijn in groentebouillon.
  3. Hier voeg je verse kruiden zoals knoflook en ui, gember, groene peper, currypoeder, komijn, koriander en chilipoeder aan toe.

Zoals de Zuid-Afrikanen zeggen: geniet jou ete! Vergeet ook niet naar de andere vegetarische recepten te kijken die je zelf gemakkelijk thuis kunt maken!

2. Een typisch gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken: koken met rooibosthee!

Dat rooibosthee heilzame eigenschappen heeft, wist je misschien al. Maar wat niet veel mensen weten, is dat deze rustgevende thee zijn oorsprong vindt op de Cederberg in Zuid-Afrika. Rooibos wordt dan ook wel ‘het Zuid-Afrikaanse goud’ genoemd. In zijn thuisland wordt rooibos niet alleen gebruikt om thee van te trekken; dit kruid is veelgebruikt in gerechten uit de Zuid-Afrikaanse keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van kip gestoofd in rooibos? Dit gerecht klinkt niet alleen heerlijk; het is ook nog eens eenvoudig om te maken.

Een traditionele stoofpot met kip en rooibos maak je door de onderstaande stappen uit te voeren:

  1. Blus de gebraden kip en ui af met een kippenbouillon met wat tomatenpuree.
  2. Voeg hier drie zakjes rooibosthee aan toe en zet tien minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
  3. Vervolgens voeg je cherrytomaatjes en sinaasappelpartjes toe voor een frisse touch.
  4. Nog een half uurtje in de oven en klaar is je Zuid-Afrikaanse gerecht! Traditioneel wordt dit gerecht gegeten met rijst.
Beoordeel dit artikel:
Share:
tips buikvet kwijtraken
Preview Post

3 tips om dat laatste beetje buikvet kwijt te raken

Next Post

Zelf pepernoten maken? Vind hier het lekkerste recept!

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Avondeten recepten ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Seizoen

3x gezonde recepten voor het kerstdiner

ByManouk
on 13 december 201728 augustus 2019
3596
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Caloriearme recepten ,  Eiwitrijke voeding ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Glutenvrije recepten ,  Vegan recepten ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Maaltijdsalade met kikkererwten en gegrilde aubergine

ByManouk
on 2 november 201829 augustus 2019
4583
0
post-image
Alle recepten ,  Drinken ,  Ongezonde recepten

Zo maak je zelf champagne!

ByManouk
on 15 september 201829 augustus 2019
5483
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Caloriearme recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Glutenvrije recepten ,  Maaltijd ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Aardappel preisoep naar origineel recept

ByManouk
on 13 december 201829 augustus 2019
3754
0
img

Over mij

Hi! Mijn naam is Manouk Lisse. Via dit blog deel ik graag met jullie mijn passie voor voeding en een gezonde levensstijl. Dit doe ik middels inhoudelijke blogs over onder andere kooktips en inspiratie. Enjoy!
  • Most Views
  • Recent Posts
maak in 5 stappen je eigen vodka | Food Bird

Zo maak je in 5 stappen zelfgemaakte Vodka

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
34752
0
Caloriearme snack - Hüttenkäse - Food Bird

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
33984
0

11x Mager broodbeleg – Inspiratie voor caloriearm beleg op brood

ByManouk
on 16 februari 202316 februari 2023
29149
0
whiskey met glazen

5 heerlijke gerechten die perfect passen bij Whisky

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
17016
0
caloriearme knolselderijsoep recept

Knolselderijsoep recept zonder staafmixer

mrt 16, 2023

4 heerlijke avocado gerechten

mrt 14, 2023
drankjes meidenavond

5 lekkerste drankjes voor op een meidenavond

mrt 14, 2023
Gezond afvallen

3 manieren om prettig af te vallen

mrt 02, 2023

Facebook

Copyright 2017 - Food Bird