• Home
  • Gezonde recepten
    • Alle recepten
    • Koolhydraatarme recepten
    • Vegetarische recepten
    • Eiwitrijke voeding
    • Glutenvrije recepten
    • Caloriearme recepten
    • Vegan recepten
    • Sportvoeding recepten
    • Seizoensrecepten
    • Ongezonde recepten
    • Drinken
    • Biologische voeding
  • Gezonde maaltijd
    • Avondeten recepten
    • Gezonde lunch
    • Onbijt idee
  • Reviews
    • Alle food reviews
    • Glutenvrije producten
    • Lactosevrije producten
    • Koolhydraatarme producten
    • Vegan producten
    • Eiwitrijke producten
    • Vegetarische producten
  • Lifestyle
    • Sport
    • Bewust eten
  • Contact
    • Over Food Bird
    • Adverteren
    • Gastbloggen
    • Linkpartners
vegetarisch koken
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Gezonde recepten ,  Maaltijd ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

2 gerechten zonder vlees tijdens de World Meat Free Day

ByManouk
on 31 mei 201829 augustus 2019
3425
0

World Meat Free Day. Experts zeggen dat de wereld in 2050 haar vleesconsumptie met 50% moet verminderen. Eén dag in de week geen vlees eten of zelfs maar één gerecht met vlees schrappen, heeft al een enorme positieve invloed op onze planeet en jouw gezondheid. Om die reden is de World Meat Free Day in het leven geroepen. Een keer geen vlees eten lijkt haast onmogelijk, maar dat is het niet. Dat bewijzen deze 2 heerlijke recepten voor gerechten zonder vlees wel!

Vegan pizza

Een van de gerechten zonder vlees is de vegan pizza met pesto en courgette. De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt, zijn:

  • 1 rol Tante Fanny pizzadeeg van 400 gram
  • 1 courgette (in dunne schijfjes gesneden)
  • 2 zoete uien (in ringen gesneden)
  • Aguavesiroop (een scheutje)
  • Peper (naar eigen smaak toevoegen)
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Olijfolie

De pesto voor deze vegan pizza maak je zelf. De ingrediënten die je voor de pesto nodig hebt, zijn:

  • 1 plantje basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • Het sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 50 gram pijnboompitten
  • Zout (naar eigen smaak toevoegen)
  • Peper (naar eigen smaak toevoegen)

Het maken van deze vegan pizza met pesto en courgette is niet moeilijk. Volg dit stappenplan en zet binnen circa 30 minuten je eigengemaakte vleesloze pizza op tafel.

  1. Bak de 2 in ringen gesneden zoete uien met een beetje olijfolie en een scheutje aguavesiroop totdat deze karameliseren. Om verbranden te voorkomen, kun je eventueel een beetje water toevoegen.
  2. Meng alle ingrediënten voor de pesto. Dit kun je in een keukenmachine of blender doen. Wil je een wat zoetere smaak? Voeg dan meer agave toe. Wil je juist een wat zuurdere smaak? Voeg dan wat citroensap toe.
  3. Verwarm de oven op 220° Celsius voor.
  4. Verwerk het Tante Fanny pizzadeeg van 400 gram direct uit de koelkast door het pizzadeeg met het meegerolde bakpapier direct uit te rollen op de bakplaat.
  5. Besmeer de pizza met de zojuist zelfgemaakte pesto, beleg het met de in dunne schijfjes gesneden courgette en verdeel de zojuist gekarameliseerde uien over de pizza.
  6. Bak de pizza af in circa 15 tot 20 minuten.
  7. Garneer de pizza na het bakken met de geroosterde pijnboompitten en wat rucola.

Zelf je eigen vegan pizza maken is niet alleen leuk, je bent ook nog eens goed bezig. Voor onze planeet én je eigen gezondheid!

Pasta met boter en salie

Met het volgende gerecht zonder vlees blijven we nog even in de Italiaanse sferen. Pasta met boter en salie is een populair vegetarisch gerecht. De ingrediënten die je voor dit hoofd- of bijgerecht voor 4 personen nodig hebt, zijn:

  • 50 gram roomboter
  • 12 blaadjes verse salie
  • 500 gram gevulde pasta (het liefst kaas en spinazie) of verse tagliatelle
  • Vers geraspte Parmigiano Reggiano

Om deze pasta met boter en salie te bereiden, dien je de volgende stappen te volgen:

  1. Smelt 50 gram roomboter en vlei er 12 blaadjes verse salie in.
  2. Bak de roomboter met de verse salie zoetjes en draai ze af en toe om. In een minuut of 2 zijn de salieblaadjes knapperig.
  3. Haal de knapperige salieblaadjes uit de pan en leg deze op keukenpapier.
  4. Kook 500 gram gevulde pasta of koelverse tagliatelle al dente.
  5. Meng snel met de boter (gebruik extra boter als dat nodig is) en bekroon met de salie.
  6. Maak het gerecht aan tafel af door er vers geraspte Parmigiano Reggiano aan toe te voegen.

Naast hoofd- of bijgerechten zonder vlees kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een zoete vegetarische snack voor tussendoor te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een frambozen taart? Eet smakelijk!

Beoordeel dit artikel:
Share:
Tags: vegan, vegetarische recepten, world meat free day
Diverse soorten gedroogd fruit
Preview Post

4 gezonde varianten van lekker snoepgoed

lekker snacks tijdens intensieve zeiltocht
Next Post

De top 5 lekkerste snacks tijdens een intensieve zeiltocht

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Eiwitrijke voeding ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Sportvoeding

Zelf gezonde makreelsalade maken met yoghurt

ByManouk
on 19 februari 201929 augustus 2019
11746
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Vegan recepten ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Soba noedels recept met sesam, lente ui en sojasaus

ByManouk
on 5 april 201929 augustus 2019
9481
0
post-image
Alle recepten ,  Caloriearme recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Glutenvrije recepten ,  Maaltijd ,  Seizoen ,  Vegan recepten ,  Vegetarische recepten ,  Vegetarische recepten

Recept zoete aardappel toast voor gezond middageten

ByManouk
on 26 oktober 201829 augustus 2019
5925
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Caloriearme recepten ,  Gezonde lunch ,  Gezonde recepten ,  Gezonde voeding ,  Maaltijd ,  Seizoen ,  Vegetarische recepten

De 3 lekkerste herfstsoepen

ByManouk
on 24 november 201828 augustus 2019
6398
0
img

Over mij

Hi! Mijn naam is Manouk Lisse. Via dit blog deel ik graag met jullie mijn passie voor voeding en een gezonde levensstijl. Dit doe ik middels inhoudelijke blogs over onder andere kooktips en inspiratie. Enjoy!
  • Most Views
  • Recent Posts
maak in 5 stappen je eigen vodka | Food Bird

Zo maak je in 5 stappen zelfgemaakte Vodka

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
57636
0
Caloriearme snack - Hüttenkäse - Food Bird

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
41856
0

11x Mager broodbeleg – Inspiratie voor caloriearm beleg op brood

ByManouk
on 16 februari 202316 februari 2023
41594
0
zelfbeeld en social media

Social media en ons zelfbeeld

ByManouk
on 5 oktober 201717 november 2017
33046
0
orzo

Wat is Orzo? Een gezonde en veelzijdige basis voor je maaltijd

nov 06, 2024
brievenbus cadeau

5x brievenbus cadeau ideeën om te verrassen op afstand

okt 14, 2024
Afzuigkap

Waarop letten bij het kopen van een afzuigkap

okt 14, 2024
Gebakjes

Verras je dierbaren met iets lekkers door de brievenbus

jul 22, 2024

Facebook

Copyright 2017 - Food Bird