Ben je op zoek naar een eenvoudig en smakelijk recept voor knolselderijsoep, maar heb je geen staafmixer bij de hand? Geen probleem! In deze blog delen we een heerlijk recept voor knolselderijsoep dat je zonder staafmixer kunt maken. Met slechts een paar ingrediënten en een paar eenvoudige stappen, zul je in staat zijn om een romige en hartige soep te maken die zeker in de smaak zal vallen bij jezelf en je gasten. Dus lees snel verder en ontdek hoe je deze heerlijke knolselderijsoep kunt maken zonder dat je een staafmixer nodig hebt!
Is knolselderij gezond?
De knolselderij biedt verschillende gezondheidsvoordelen en draagt bij aan een gezonde voeding. Knolselderij bevat veel vitamine K, wat bijdraagt aan het behoud van sterke botten en goede bloedstolling. De voedingswaarde van knolselderij zijn ook gunstig te noemen: Per 100 gram bevat de knol slechts 32 calorieën, 2 gram eiwitten, 4,8 gram aan vezels en 0 gram aan suikers en vetten. De knolselderij vormt dus een goede basis voor een gezonde soep.
Ingrediënten knolselderijsoep recept
Voor 4 personen
- 1 knolselderij (circa 750 gram)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 kippenbouten
- 1,5 liter water
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 ml room
- zout en peper naar smaak
Optioneel:
- verse kruiden zoals peterselie of bieslook om te garneren
- croutons om de soep wat extra crunch te geven
Stappenplan knolseldersoep maken
- Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes.
- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een soeppan met een beetje olijfolie tot de ui glazig is.
- Voeg de knolselderij toe en bak deze mee tot deze licht begint te kleuren.
- Voeg vervolgens 1 liter water en 2 kippenbouten toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
- Laat de bouillon ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes koken tot de kip gaar is en de bouillon lekker smaakt.
- Haal de kippenbouten uit de pan en laat ze iets afkoelen.
- Voeg nog wat extra water toe aan de bouillon, zodat je ongeveer 1,5 liter bouillon hebt.
- Pureer de knolselderij en bouillon met een aardappelstamper of een vork tot de knolselderij zacht genoeg is.
- Pluk het vlees van de kippenbouten en voeg dit toe aan de soep.
- Breng de knolselderijsoep op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm en garneer eventueel met wat verse kruiden of croutons.
En voilà, zo simpel kan het zijn! Met dit recept heb je kunnen zien dat je geen staafmixer nodig hebt om een lekkere knolselderijsoep te maken. Voel je vrij om dit recept aan te passen en te experimenteren met verschillende kruiden en toppings om het helemaal naar jouw smaak te maken. Ook kun je er nog verschillende soorten groente bij doen. Het is maar net wat jij lekker vind. We hopen dat je hebt genoten van dit recept en dat het je heeft geïnspireerd om meer te experimenteren in de keuken!
Heb je na het lezen van dit knolselderijsoep recept trek gekregen in nog meer soep? Lees het blog over de 3 lekkerste herfstsoepen voor heerlijk soepinspiratie.