• Home
  • Gezonde recepten
    • Alle recepten
    • Koolhydraatarme recepten
    • Vegetarische recepten
    • Eiwitrijke voeding
    • Glutenvrije recepten
    • Caloriearme recepten
    • Vegan recepten
    • Sportvoeding recepten
    • Seizoensrecepten
    • Ongezonde recepten
    • Drinken
    • Biologische voeding
  • Gezonde maaltijd
    • Avondeten recepten
    • Gezonde lunch
    • Onbijt idee
  • Reviews
    • Alle food reviews
    • Glutenvrije producten
    • Lactosevrije producten
    • Koolhydraatarme producten
    • Vegan producten
    • Eiwitrijke producten
    • Vegetarische producten
  • Lifestyle
    • Sport
    • Bewust eten
  • Contact
    • Over Food Bird
    • Adverteren
    • Gastbloggen
    • Linkpartners
champagne en hapjes
Drinken

De 7 lekkerste champagne soorten om te combineren met heerlijke hapjes

ByManouk
on 10 april 201929 augustus 2019
5000
0

Heb jij een leuk feest op de planning staan waarbij je in de keuken helemaal los gaat met lekkere hapjes? Maak het feest dan helemaal compleet door de lekkerste champagnes erbij te serveren. Of durf je de uitdaging aan en sla je zelf aan het brouwen? Dat kan! Zo maak je zelf champagne! Koop je liever gewoon een goede fles? Dan vertellen we je graag welke champagne er beschikbaar is en helpen we je tussen champagnesoorten kiezen zodat je de beste champagne voor jouw feestje in huis kunt halen.

1. Brut

Deze champagne komt het meeste voor. Brut champagne is droge champagne die weer in verschillende variëteiten verkrijgbaar is. Door de hoeveelheid suiker verschilt de zoetheid van deze champagne. Brut champagne is algemeen verkrijgbaar, het is leuk om verschillende smaken naast elkaar te zetten om zo het verschil te kunnen proeven en goed aan te sluiten bij de hapjes die wel een zoete toevoeging kunnen gebruiken.

2. Demi-sec

Deze champagne is wat zoeter dan Brut, de Franse wet schrijft voor hoeveel gram suiker er gebruikt moet worden om een champagne demi-sec te noemen. Deze champagne combineert goed met zomerse hapjes waar wat extra zoetigheid geen kwaad kan.

3. Doux

De naam zegt het al: dit is zachte champagne. Doux champagne vind je niet heel veel, het is de meest zoete champagne die wordt gemaakt: meer dan 50 gram suiker per liter. Je moet er van houden, maar zeker bij een neutraal hapje is het een heerlijke toevoeging.

4. Rosé

Deze champagne is meestal droog, je moet er dus echt van houden. Opvallend aan Rosé champagne is natuurlijk de licht roze kleur van de drank. De roze kleur van de drank ontstaat bij traditionele rosé doordat de schillen tijdens het bereidingsproces bij de vloeistof in blijven zitten. De rode schillen van de druiven geven hun kleur af en zo ontstaat het lichtroze van de champagne. Een goedkopere manier is het mengen van rode wijn door de drank, maar dat is niet overal toegestaan.

5. Blanc de blancs

Deze droge champagne wordt gemaakt van Chardonnay-druiven. Er wordt niet gemengd met andere rassen druiven en dat proef je terug in je glas. Deze champagne combineert uitstekend met hapjes waar vis in verwerkt zit of seizoensgroente zoals asperge.

6. Blanc de noirs

Net als de Blanc de blancs wordt ook de Blanc de noirs van één specifieke soort druiven gemaakt, namelijk van ofwel Pinot Noir ofwel Meunier. Dit combineert mooi met wat zwaardere hapjes waar vlees in verwerkt zit.

7. Vintage champagne

Alle soorten vintage champagne, of het nou rosé is of niet, kenmerken zich door het jaartal dat eraan hangt. Vintage champagne wordt gemaakt van druiven uit één enkel oogstjaar. Een unicum dus waar je extra lang van moet genieten.

Welke champagne kies jij? Maak een keus uit de juiste champagne bij de hapjes van jouw keuze en maak er een leuk feestje van!

Beoordeel dit artikel:
Share:
Tags: champagne
heerlijk soba noodles recept
Preview Post

Soba noedels recept met sesam, lente ui en sojasaus

voedingswaren in blikken bewaren
Next Post

5 redenen om voedingswaren in blikken te bewaren

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Alle recepten ,  Bewust eten ,  Caloriearme recepten ,  Drinken ,  Gezonde recepten

Zelf ijsthee maken in 7 stappen – Hoe doe je dat?

ByManouk
on 22 augustus 201929 augustus 2019
4288
0
post-image
Drinken

Zelf heerlijke cocktails maken; 3 tips!

ByManouk
on 16 mei 201929 augustus 2019
4625
0
post-image
Alle recepten ,  Avondeten recepten ,  Drinken ,  Gezonde recepten ,  Lifestyle ,  Maaltijd ,  Ongezonde recepten

5 heerlijke gerechten die perfect passen bij Whisky

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
29628
0
post-image
Drinken

Koken met whisky: dit is wat je moet weten!

ByManouk
on 3 december 20203 december 2020
4086
0
img

Over mij

Hi! Mijn naam is Manouk Lisse. Via dit blog deel ik graag met jullie mijn passie voor voeding en een gezonde levensstijl. Dit doe ik middels inhoudelijke blogs over onder andere kooktips en inspiratie. Enjoy!
  • Most Views
  • Recent Posts
maak in 5 stappen je eigen vodka | Food Bird

Zo maak je in 5 stappen zelfgemaakte Vodka

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
57322
0
Caloriearme snack - Hüttenkäse - Food Bird

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
41770
0

11x Mager broodbeleg – Inspiratie voor caloriearm beleg op brood

ByManouk
on 16 februari 202316 februari 2023
41318
0
zelfbeeld en social media

Social media en ons zelfbeeld

ByManouk
on 5 oktober 201717 november 2017
31329
0
orzo

Wat is Orzo? Een gezonde en veelzijdige basis voor je maaltijd

nov 06, 2024
brievenbus cadeau

5x brievenbus cadeau ideeën om te verrassen op afstand

okt 14, 2024
Afzuigkap

Waarop letten bij het kopen van een afzuigkap

okt 14, 2024
Gebakjes

Verras je dierbaren met iets lekkers door de brievenbus

jul 22, 2024

Facebook

Copyright 2017 - Food Bird