Eten inblikken is volgens sommige mensen helemaal niet zo goed voor de kwaliteit van het voedsel. Er zijn mensen die zweren bij enkel en alleen vers eten, maar het is helemaal niet zo’n probleem om eten uit blik te verwerken in je maaltijden. Het is juist hartstikke handig om voedingswaren in blik te bewaren. Waarom? We geven je hier de 5 belangrijkste redenen.
1. Je eten blijft lang goed
Misschien wel de belangrijkste reden om eten in blikken te bewaren: het blijft lang goed. Waar je verse groente normaal met een week echt wel moet gebruiken, kun je ingeblikt voedsel zomaar één tot vijf jaar bewaren. Superhandig toch? Als je je voorraadkast slim vult, heb je elke dag een voedzame en gezonde maaltijd staan. De voedingswaarde van het ingeblikte voedsel is hoog, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de vraag of het wel gezond is om eten uit blik te gebruiken.
2. Altijd op voorraad
Ook zo’n hekel aan lege schappen in de supermarkt als je net een nieuw recept uit wilt proberen? Door voedsel in te blikken, is het altijd op voorraad. Je grijpt dus nooit mis. Als je bijvoorbeeld gevulde paprika met 3 soorten vis uit de oven wilt maken, is het wel zo fijn als alle ingrediënten voor je klaar staan. Je bent niet afhankelijk van de voorraad in de supermarkt en kunt gegarandeerd wat lekkers op tafel zetten.
3. Het is duurzaam
Eten uit blik, da’s pas duurzaam! Want je hoeft geen voedingsmiddelen van ver in te laten vliegen, omdat dáár op het moment van aankoop het juiste seizoen is. Bovendien hoef je geen eten meer weg te gooien, want voedsel in blik bederft bij lange na niet zo snel als vers voedsel. Je bent dus hartstikke duurzaam bezig als je voedsel uit blik gebruikt.
4. Het is handig
Het is niet alleen superfijn dat je nooit mis grijpt in de supermarkt, het gebruik van ingeblikt voedsel bespaart je ook nog eens enorm veel tijd. Misschien is het even een dingetje om voedsel te prepareren en te conserveren, maar als het eenmaal ingeblikt en wel in de voorraadkast staat, is het voor jou een kwestie van opwarmen en klaar is je maaltijd. Dat is pas echt handig als je haast hebt of even geen zin hebt in uitgebreid in de keuken staan.
5. Het ziet er leuk uit
Misschien niet je eerste gedachte bij het inzetten van conservenblikken: het ziet er leuk uit. Maar toch kan dat wel degelijk het geval zijn. Je kunt een conservenblik bedrukken en daardoor als leuke eye-catcher in je keuken zetten. Het is natuurlijk ook gewoon makkelijk om snel te kunnen zien wat er in je blik zit, maar dat het er leuk uitziet als je het blik personaliseert, is natuurlijk mooi meegenomen.
Je ziet het, eten inblikken kent hartstikke veel voordelen. Zet jij de voorraadkast ook snel vol?