Bakken is ontspannen en een gezellige gezinsactiviteit. Nadat je samen met de kinderen iets lekkers hebt klaargemaakt gaan jullie er natuurlijk samen van smullen. Wist je dat bakken net zo effectief is als een lesje mindfulness? Wij hebben 3 heerlijke bakideeën voor je op een rij gezet.
Zelf een marmercake bakken
Een marmercake is prachtig om naar te kijken en ook niet zo moeilijk om te maken. Serveer de cake met zelf opgeklopte slagroom en wat vers fruit. Allereerst mix je boter en suiker tot een romig mengsel waarna je een voor een 4 eieren toevoegt met aan het eind wat vanille-extract. Vervolgens voeg je een snufje zout en wat zelfrijzend bakmeel toe en dit meng je tot een dik beslag.
Haal tweederde van het beslag uit de kom en houd apart. Van het beslag dat nog in de kom zit maak je met wat melk en cacaopoeder een lekker chocoladebeslag. Vervolgens breng je een laag vanillebeslag aan in het bakblik, met daarop een laag chocobeslag afgetopt met een laag vanillebeslag. De cake bak je in 60 minuten gaat op 175 °C.
Banketstaaf zelf maken
Een banketstaaf of amandelstaaf is een typisch winterse traktatie die voornamelijk in de winkel ligt tijdens de feestdagen. Maar wist je dat je het hele jaar door kunt genieten van een banketstaaf met amandelvulling? Je hebt deze in een half uur zelf gemaakt als je kiest voor kant en klare amandelvulling. Het is ook mogelijk om de vulling zelf te maken, dan kom je wel wat duurder uit en is het wellicht een handiger idee om een banketletter te bestellen.
Verkruimel de amandelspijs en meng deze met een eidooier en wat citroen- of sinaasappelrasp. Rol de spijs in een staaf die iets korter is dan het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg uit en snijd dit in de lengte doormidden. In het midden van ieder stuk bladerdeeg leg je een rol met amandelspijs. Bestrijk de uiteinden met wat water en vouw de lange kant van het deeg over de amandelvulling heen. Maak ook dit uiteinde licht vochtig. Ten slotte vouw je de andere kant van het deeg over de rol en druk je dit stevig vast. Leg de banketstaven vervolgens met de deegnaad naar beneden op de bakplaat en bak deze in 25 tot 35 minuten af.
Blauwe bessen muffins bakken
Met slechts 6 ingrediënten maak je deze heerlijke gezonde muffins. Kies voor speltmeel voor een verantwoorde snack. Wat je nodig hebt zijn blauwe bessen, kokosolie, honing, speltmeel, een vanillestukje en twee eieren. De blauwe bessen houd je apart terwijl je de andere ingrediënten in een beslagkom doet en goed mixt. De kokosolie smelt je vooraf. Vervolgens spatel je de blauwe bessen door het beslag en vet je alvast de muffinvormpjes in. Schep het beslag in de vormpjes, bak in 20 minuten gaar en genieten maar! Eet je de muffin bij de koffie? Check dan ook onze originele koffierecepten!