‘Meal preppen’ is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Veel sportschoolfanaten doen dit al jaren, maar ook de ‘average Joe’ heeft het licht gezien. Het is de ideale manier om voor de hele week op 1 moment je eten te bereiden. Zo ga je een stuk efficiënter te werk en voorkom je bovendien dat je uitwijkt naar een ongezonde maaltijd. Het heeft dus een hoop voordelen. Maar hoe zorg je nou voor dat je eten goed bewaard blijft zodat de smaak, structuur en kleur goed intact blijft. Je maaltijd moet immers wel te eten zijn na een aantal dagen. We leggen je uit hoe je voedsel het beste kunt bewaren!
Koel, droog en donker bewaren
Het is altijd verstandig om eten koel, droog en donker te bewaren. Deze basisregels moet je eigenlijk altijd aanhouden, dit is te realiseren door gebruik te gaan maken van een speciale voorraadblik. Wanneer je eten bewaart en je houdt hier geen rekening mee, dan is je maaltijd gedoemd te mislukken. Je eten kan zijn smaak, structuur of kleur verliezen. Of erger nog: bederven…
Plastic bakjes
Plastic bakjes zijn, zoals algemeen al bekend, bij uitstek geschikt als bewaardoos voor je maaltijd. Ze zijn altijd handig in gebruik en bovendien makkelijk schoon te maken na gebruik. Elke huismoeder of -vader heeft altijd een reeks plastic bakjes thuis liggen in diverse soorten en maten. Maaltijdendie over zijn of ‘geprept’ zijn kan je hier dan ook uitstekend in kwijt.
Plastic bakjes hebben verschillende voordelen. Je kunt ze na gebruik altijd makkelijk schoonmaken met een handwas of zelfs in de vaatwasser. Hiernaast zijn plastic bakjes vaak gemakkelijk en goed luchtdicht af te sluiten. Zo blijft je eten in plastic bakjes uitermate goed bewaard.
Eten bewaren in blik?
Is het niet zo dat eten in blik niet gezond is? De mythe bestaat al jaren dat wanneer je eten in blik bewaart, dat er dan een metaalsmaak door het eten komt. Ook zou blik ervoor zorgen dat er chemicaliën in het eten komen die slecht zijn voor de gezondheid. Maar niks is minder waar…
Tegenwoordig is ook blik enorm goed in te zetten als bewaarmateriaal voor voedsel. Blikken zijn namelijk al decennia lang uitgerust met een beschermende coating aan de binnenkant van het blik. Deze coating zorgt ervoor dat er geen reactie plaatsvindt tussen het metaal en het voedsel. Ook blijft de smaak van voedsel hierdoor intact.
Kortom, blikken zijn naast plastic bakjes ook uitstekend in te zetten als bewaarmateriaal voor voedsel. Ze zijn met de hand gemakkelijk schoon te houden en bovendien is je maaltijd nog beter beschermd tegen invloeden van licht. Wees dus niet langer bang om je maaltijd in een blik te bewaren!