• Home
  • Gezonde recepten
    • Alle recepten
    • Koolhydraatarme recepten
    • Vegetarische recepten
    • Eiwitrijke voeding
    • Glutenvrije recepten
    • Caloriearme recepten
    • Vegan recepten
    • Sportvoeding recepten
    • Seizoensrecepten
    • Ongezonde recepten
    • Drinken
    • Biologische voeding
  • Gezonde maaltijd
    • Avondeten recepten
    • Gezonde lunch
    • Onbijt idee
  • Reviews
    • Alle food reviews
    • Glutenvrije producten
    • Lactosevrije producten
    • Koolhydraatarme producten
    • Vegan producten
    • Eiwitrijke producten
    • Vegetarische producten
  • Lifestyle
    • Sport
    • Bewust eten
  • Contact
    • Over Food Bird
    • Adverteren
    • Gastbloggen
    • Linkpartners
Kook tips

Gastonormbakken voor de horeca

ByManouk
on 12 mei 202212 mei 2022
402
0

Of je nu een saladebar bent of een restaurant, to-go werkt of aan tafel serveert, gastronormbakken zijn praktisch om in je keuken te hebben. Ze hebben een hoop praktische voordelen en steeds meer keukenapparatuur en -attributen worden ook aangepast om passend te zijn voor deze bakken. Je bewaart er voedsel in, houdt het koud of juist warm, bergt er voedsel in op of gebruikt het om vanuit te serveren. Je kunt met gastronormbakken echt alle kanten op. 

Voor broodjesbars of saladebars is het bijvoorbeeld een manier om alle mogelijke ingrediënten per bak eenvoudig toe te kunnen voegen naar de wens van de klant. Maar ook in je eigen opslag kun je goed gebruik maken van de gastronormbakken. Ook het opscheppen van al bereide dingen, bijvoorbeeld pastasauzen, wordt met de bakken eenvoudig gemaakt.

Materiaal

Er zijn verschillende materialen beschikbaar, hoewel doorgaans gekozen wordt voor RVS. RVS is een geliefd materiaal in veel horecakeukens. Het is duurzaam, eenvoudig schoon te houden en geeft een universele uitstraling aan de zichtbare keuken. Gastronormbakken van RVS zijn er dan ook in allerlei varianten en formaten. 

Je hoeft niet voor RVS te kiezen, er zijn ook andere materialen te vinden. RVS is natuurlijk gesloten en er zijn ook plastic doorzichtige bakken bijvoorbeeld. Dan zie je ook wat er onder in je gastronormbak zit. Er zijn nog meer materialen te vinden.

Deksels

Al even uitgebreid is de mogelijkheid aan deksels. Ze zijn er met en zonder handvat en met en zonder uitsparing. Een handvat is handig voor dingen die in een afgesloten bak bewaard moeten worden, zoals dingen die kunnen uitdrogen of warm moeten blijven, maar wel vaak gebruikt worden. Een uitsparing is bedoeld voor een opscheplepel. Je houdt dan de warmte in de bak, maar kunt ook direct uit de bak opscheppen. Een deksel voorkomt daarnaast dat er dingen uit de lucht door het eten heen kunnen komen. En bakken met deksels kun je eenvoudig stapelen, dat is weer praktisch voor de opslag. Of dat nu op kamertemperatuur, in de vriezer of in de koelkast is. 

Formaten 

De grootste variatie is er misschien wel in de formaten. Voor verse producten voor salades heb je misschien liever kleine bakjes, bijvoorbeeld voor je cherrytomaatjes. Voor sauzen heb je liever grotere bakken. Dat kan met gastronormbakken allemaal. Doorgaans zijn het rechthoekige bakken, ongeacht welk volume de bakken kunnen houden. Voor de verschillende formaten bakken zijn natuurlijk allemaal bijpassende deksels. 

Bestel horeca apparatuur voordelig op Horecatraders.com

Beoordeel dit artikel:
Share:
3-leuke-barbecue-gerechten
Preview Post

3 toetjes die je op de BBQ maakt!

Next Post

5 ideeën voor non-alcoholische cocktails om zelf te maken

Leave a Comment

Reactie annuleren

Your email address will not be published.

You may also like

post-image
Kook tips

Beginnersgids voor kruiden en specerijen

ByManouk
on 15 september 202215 september 2022
289
0
post-image
Kook tips

De 4 voordelen van een Quooker kraan in jouw keuken

ByManouk
on 21 juli 202221 juli 2022
317
0
img

Over mij

Hi! Mijn naam is Manouk Lisse. Via dit blog deel ik graag met jullie mijn passie voor voeding en een gezonde levensstijl. Dit doe ik middels inhoudelijke blogs over onder andere kooktips en inspiratie. Enjoy!
  • Most Views
  • Recent Posts
maak in 5 stappen je eigen vodka | Food Bird

Zo maak je in 5 stappen zelfgemaakte Vodka

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
36806
0
Caloriearme snack - Hüttenkäse - Food Bird

8 caloriearme en gezonde snacks om af te vallen

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
35716
0

11x Mager broodbeleg – Inspiratie voor caloriearm beleg op brood

ByManouk
on 16 februari 202316 februari 2023
30651
0
whiskey met glazen

5 heerlijke gerechten die perfect passen bij Whisky

ByManouk
on 15 februari 202315 februari 2023
17904
0
gft afval

Het verschil tussen GFT- en swill afval

apr 26, 2023
Vegetarische couscous salade met feta en kikkererwten bovenaanzicht

Vegetarische couscoussalade met kikkererwten – recept voor een gezonde salade als lunch

mrt 21, 2023
Gezonde hotdogs Vegetarische Slager Bratwurst

Gezonde hotdogs maken met Vegetarische Slager Bratwurst

mrt 20, 2023
caloriearme knolselderijsoep recept

Knolselderijsoep recept zonder staafmixer

mrt 16, 2023

Facebook

Copyright 2017 - Food Bird