Of je nu een saladebar bent of een restaurant, to-go werkt of aan tafel serveert, gastronormbakken zijn praktisch om in je keuken te hebben. Ze hebben een hoop praktische voordelen en steeds meer keukenapparatuur en -attributen worden ook aangepast om passend te zijn voor deze bakken. Je bewaart er voedsel in, houdt het koud of juist warm, bergt er voedsel in op of gebruikt het om vanuit te serveren. Je kunt met gastronormbakken echt alle kanten op.
Voor broodjesbars of saladebars is het bijvoorbeeld een manier om alle mogelijke ingrediënten per bak eenvoudig toe te kunnen voegen naar de wens van de klant. Maar ook in je eigen opslag kun je goed gebruik maken van de gastronormbakken. Ook het opscheppen van al bereide dingen, bijvoorbeeld pastasauzen, wordt met de bakken eenvoudig gemaakt.
Materiaal
Er zijn verschillende materialen beschikbaar, hoewel doorgaans gekozen wordt voor RVS. RVS is een geliefd materiaal in veel horecakeukens. Het is duurzaam, eenvoudig schoon te houden en geeft een universele uitstraling aan de zichtbare keuken. Gastronormbakken van RVS zijn er dan ook in allerlei varianten en formaten.
Je hoeft niet voor RVS te kiezen, er zijn ook andere materialen te vinden. RVS is natuurlijk gesloten en er zijn ook plastic doorzichtige bakken bijvoorbeeld. Dan zie je ook wat er onder in je gastronormbak zit. Er zijn nog meer materialen te vinden.
Deksels
Al even uitgebreid is de mogelijkheid aan deksels. Ze zijn er met en zonder handvat en met en zonder uitsparing. Een handvat is handig voor dingen die in een afgesloten bak bewaard moeten worden, zoals dingen die kunnen uitdrogen of warm moeten blijven, maar wel vaak gebruikt worden. Een uitsparing is bedoeld voor een opscheplepel. Je houdt dan de warmte in de bak, maar kunt ook direct uit de bak opscheppen. Een deksel voorkomt daarnaast dat er dingen uit de lucht door het eten heen kunnen komen. En bakken met deksels kun je eenvoudig stapelen, dat is weer praktisch voor de opslag. Of dat nu op kamertemperatuur, in de vriezer of in de koelkast is.
Formaten
De grootste variatie is er misschien wel in de formaten. Voor verse producten voor salades heb je misschien liever kleine bakjes, bijvoorbeeld voor je cherrytomaatjes. Voor sauzen heb je liever grotere bakken. Dat kan met gastronormbakken allemaal. Doorgaans zijn het rechthoekige bakken, ongeacht welk volume de bakken kunnen houden. Voor de verschillende formaten bakken zijn natuurlijk allemaal bijpassende deksels.
Bestel horeca apparatuur voordelig op Horecatraders.com